Forfatter Hanne Højgaard Viemose sidder på café Roma i Bazaren. Hun har sin computer fremme og har lige siddet og arbejdet. Hun har sort kaffe i den hvide cafeteriakop og spiser frugtsalat i plastbæger, for det er stadig lidt for tidligt til Romas flødeskumskager.
Her sidder hun tit. Hun kan godt lide baggrundsstøjen, juicemaskinen, stemmerne, der flyder sammen, og at der sker noget omkring hende. Sådan arbejder hun bedst. Ude i det liv, hun skriver om.
Gellerup inspirerer
For livet i Gellerup har en særlig stemning, synes hun. Derfor er Gellerup også scenen for handlingen i den nye bog, Viemose arbejder på. Den er inspireret af livet i området, samtaler hun hører, de historier hendes to børn tager med hjem.
Viemose har boet i Gellerup, siden hun blev færdig på Forfatterskolen i København i 2011. Det vil sige, for det meste bor hun i Gellerup. Egentlig er hendes tilværelse tredelt mellem kolonihaven i yderområdet af Gellerup, lejligheden på Janesvej, de mange ture til Island, der måske i fremtiden kunne blive til et permanent øliv.
Hendes debutroman, også fra 2011, hedder ’Hannah’. En anmelderrost halv-selvbiografisk historie om en ung kvindes oplevelser som arbejder i en australsk bananplantage.
Hvad titlen på Viemoses nye bog fra livet i Gellerup bliver, ved hun ikke selv endnu: ”Jeg er ikke så god til titler, det var sidste udkald, da jeg besluttede mig for titlen til ’Hannah’,” griner hun af det tydelige hektiske minde.
Læs hele portrættet af Hanne Højgaard Viemose i næste nummer af beboerbladet, som udkommer 28. februar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.