Gellerup får måske sin egen udgave af "Sculptures By the Sea". Toveshøj og Gellerupparken præsenterede på torsdagens møde om Gellerup Kulturmidler en ide, som har arbejdstitlen ”Sculptures by Gellerup”. På mødet blev der fremlagt omkring 20 spændende kulturforslag – nogle af dem vil vi omtale hen ad vejen.
Konceptet "Sculptures By the Sea" handler om at præsentere spændende kunst i en periode, hvorefter kunstværkerne tages ned igen. Men det skal de ikke i Gellerup, sagde afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen.
Initiativtagerne vil gerne have input fra beboerne i Gellerupparken og Toveshøj, men deres egen tanke er:
"Det er tanken at udstillingen skal ligge i fem ‘stationer’ i en strækning langs stisystemet Hasle Bakker – Toveshøj – Gellerupparken. Det er meningen, at den skal kobles på Brabrand Litteraturforening og Gasværket i Brabrand og videre i 2015, 2016 og 2017 – rundt om Brabrand Sø," fortæller Anett Sällsäter Christiansen.
Dette projekt søger afdeling 4 og 5 penge  til fra den store pulje i Gellerup Kulturmidler. Ansøgningen er ved at blive skrevet.
Ideen er, at fem uddannede kunstnere skaber skulpturer, hvor beboerne kan bidrage med deres inputs. Ord eller andet. Og beboerformanden understreger, at det er en mulighed med forpligtelser.
"Vi søger kunstnere i Gellerup, som her har mulighed for at arbejde med beboerne om et kunstnernetværk til at repræsentere området her og nu og frem til Europæisk kulturby 2017. Så det er et arrangement der forpligter."
Barrieren skal brydes
"Vi skal med i kataloget for Europæisk kulturby 2017, hvor vores kunst vises frem," siger Anett Sällsäter Christiansen og fortsætter:
"Projektet skal hjælpe os til at bryde barrieren fra Gellerup og videre ud i verden i 2017. Vi bruger beboernes ord, og deres mening og bidrag tæller i udformningen af de unikke kunstværker, som mindst skal holde i tre år indtil Kulturby 2017, og de skal være et af vores bidrag om Gellerup."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.