Foreningen Fristedets klubhus-pavillon ved siden af Gellerup-Badet har været lukket i 14 dage, men åbner igen her i weekenden. De unge tilbød en lukning som forsøg på at dæmpe de uroligheder, som foregik i perioden op til lukningen, og som fik flere familier på Bentesvej til at klage til boligforeningen.
Der har også været trusler i luften og selvtægt, da gårdmænd fra boligforeningen måtte placere store kampesten og betonblokke på stien bag Bentesvejs blokke for at hindre generende knallertkørsel. Det medførte en konflikt med gårdmændene og en sag om en nøgle til traktoren, som nogle unge fjernede.
På et møde med boligforeningen blev det blandt andet aftalt, at de unge lukkede klubhuset i først en uge, og senere blev det til to uger.
Lukning har skabt ro
Når klubhuset åbner igen, skal de unge holde ro og orden, og der er allerede ryddet pænt op på arealet. Beboerne i de to nærmeste blokke på Bentesvej har fået et brev fra boligforeningen om, at lukningen er frivillig, og at det har skabt ro i området.
Brevet fortæller også, at hvis der igen opstår uro, kan man henvende sig til Gellerupparkens formand, Helle Hansen. Hun siger til gellerup.nu, at hun forventer, at de unge i Fristedet er med til at sørge for, at det slet ikke kommer på tale.
Klubhuset lever alligevel på lånt tid på stedet, fordi der om et par år skal bygges et beboerhus på arealet. Og Fristedet er indstillet på, at klubhuset på et tidspunkt flytter væk fra stedet. En  eventuelt ny placering skal findes i et samarbejde med boligforeningen.
Kontaktstedet i Gellerup holder i øvrigt ekstraordinært længe åbent i juli måned – indtil klokken 23.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.