Solen havde varmet asfalten godt op, så mange fortrak ind i skyggen. I øveteltet sad mange og kiggede på, mens unge artister slog flikflak på gymnastikmåtten. Men så lød cirkusdirektør Trille Lucassens klare røst:
"Vær venlig at træde nærmere – jeg har i dag den udsøgte fornøjelse at byde velkommen til denne første europæiske cirkusfestival for unge…."
Ja, det vil sige: hun sagde det hele på engelsk, som er det fælles sprog under festivalen. Hun bød deltagere fra ni lande velkommen, og desuden alle aarhusianere og de mange værter i Cirkus Tværs.
Den røde snor befandt sig i tre meters højde, så Trille måtte klatre op på skulderen af en Tværs-artist med en saks i hånden.
"I am shaking," betroede hun publikum med en efterhånden hæs røst, men fik gennemført klipningen til publikums hyldest.
EYCO-festivalen – European Youth Circus Organisation – kom dermed i svingninger, og den varer ved til søndag. På asfalten ved Gellerup Kirke er der aktiviteter hver dag fra klokken 14 og dagen ud, og der er forestilliinger (mod betaling) i både cirkusteltet og i A-toget få meter henne ad Gudrunsvej.
I A-toget foregik også åbnings-forestillingen med en perlerække af franske cirkus-opvisninger. Salen var proppet af andre europæiske artister og publikum fra Gellerup. Stemningen var helt i top, og den holder sig forhåbentlig helt frem til søndag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.