Gellerups gæster får i denne tid noget af en velkomst. Nemlig store bannere med ”Velkommen Ramadan” tekst, lygtepælene langs Gudrunsvej er pyntet op med smukke sløjfer hele vejen hen og opgangene i området er også pyntet med lanterner, måner og stjerner, men hvad er anledningen?

Muslimernes fastemåned, Ramadan er begyndt, og i denne anledning har Danish Muslim Aid i samarbejde med Fritidspatruljen og mange andre foreninger i Gellerup besluttet at pynte området op.
Skabe Ramadan stemning
Sara Achwah fra Danish Muslim Aid og nogle andre venner fik idéen til dette projekt:
”Jeg fik ideen, fordi vi jo bor i Danmark, og her pynter man til jul. Så jeg tænkte, hvorfor ikke pynte til Ramadan som man gør i de arabiske lande? Så kan vi få skabt en hyggelig og festlig stemning – Ramadan er en stor højtid for alle muslimer – også for Gellerups beboere,” fortæller Sara.
Og beboerne i Gellerup er vilde med det (Hvor ved du det fra…!) og for at få alle med på idéen, lavede Fritidspatruljen et arrangement, hvor alle børn i området kunne komme og lave deres egen pynt, som senere vil blive hængt op i området.
Bilal Abdallah Ismail var en af Fritidspatruljens instruktører, som var til stede ved pyntningsarrangementet i Foreningernes Hus.
”Der kom i alt 30-40 børn, og de var alle sammen glade. Det var noget nyt for dem, og de kunne pludselig mærke ramadan-stemningen. Jeg håber, at de efter arrangementet vil have et andet syn på Ramadanen, og at det ikke kun handler om at faste, men også meget andet,” fortæller han.
Her er plads til alle
Fatima Abdalkader på 16 år synes også at det er vigtigt med sådan et arrangement:
”Jeg lever i Danmark, og her er plads til alle. Når man pynter op til jul, så er det hyggeligt, og man mærker julestemningen. Derfor var det også meget specielt at pynte op til Ramadanen. Da vi begyndte at pynte området op, gik folk ned ved opgangene og hilste glade på os,” fortæller hun stolt.
Ramadan en sultestrejke?
Men det er ikke kun muslimerne og Gellerups beboere projektet henvender sig til.
”Formålet med arrangementet er at give danskerne et andet syn på muslimernes fastemåned. At det netop ikke er en sultestrejke, men en højtid, som betyder meget for muslimerne, lige så meget som jul er for danskerne,” fortæller Sara Achwah.
Som opfølgning på dette projekt har Budskabet, en af arrangørerne i pynteprojektet, rejst et Ramadan-telt ved Rådhuspladsen, hvor danskerne kunne få lov til at smage på de traditionelle ramadan-desserter og få mere oplysning omkring ramadan-måneden.
Arrangørerne bag pynteprojektet håber, at det danske samfund vil få en større forståelse for ramadanen og dens betydning for muslimerne gennem dette projekt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.