14 unge mennesker i Gellerup er nu midtvejs i et to ugers sommerjob, hvor de gør Gellerupparken og Toveshøj pænere. De var fredag samlet til et gruppebillede – og til en snak om, hvordan den første uge er gået med at arbejde sammen med gårdmændene.
Læs artiklen om to af sommerjobberne Abdallah Ajjawi og Esam Adel.
Fritidsjobvejleder Ghassan Hassoun fra Get2Job siger, at det generelt er et godt hold, og at gårdmændene synes det går bedre end sidste år.
"Der er et par stykker, som er lidt umodne, og en enkelt, som er stoppet og blevet erstattet med en ny. Og så har vi lige haft kontakt til forældrene til en af drengene, fordi han havde lidt svært ved at møde til tiden. Men hovedbilledet er, at det går godt."
Ghassan mener, at det nok skyldes, at der i år er arbejdet mere med at forberede de unge på at have et fritidsjob. Inden de startede, havde de to introduktionsdage, hvor de talte om at begå sig på en arbejdsplads, alt om skattekort, arbesjdskontratker, NemID og eboks.
Maling på det pæne tøj
"Nogle har hørt efter, andre har ikke. Vi fortalte  blandt andet, at når de skal male, er det en god ide at have gammelt tøj på, selv om de får en "rumdragt". på Alligevel tog flere af dem pænt tøj på og fik maling på det!" fortæller Ghassan.
Han siger det for at understrege, at undervisningsdagene er virkelig vigtige, og at man næste år nok bør bruge endnu mere tid på at få flere ansøgere til sommerjobs, til introduktionen og til midtvejsmøder.
"For det her handler ikke kun om de to ugers sommerjob. Det er en indføring i uddannelses- og jobsystemet generelt, om at blive klædt på til at søge et rigtigt fritidsjob bagefter."
"De 14 har ikke bare et sommerjob – de er på vej til et fritidsjob," pointerer Ghassan Hassoun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.