30. august vil en række u-landsorienterede foreninger i Aarhus give et globalt bidrag til Aarhus Festuge.
Det er U-huset i Aarhus, som er et forenings- og kontorfællesskab for 19 u-landsorienterede organisationer, der i forbindelse med Aarhus Festuge arrangerer en global en-dagsfestival, kaldet Verdensspejl. Den foregår i Gøglerskolens lokaler.
U-huset har tidligere lavet Verdensspejl, både som to-dages festival og som månedsarrangement. Med endagsfestivalen vil man indføre dette som en fast tradition.
"Vi ønsker med vores bidrag til Aarhus Festuge at sætte fokus på de globale udfordringer ved fattigdomsbekæmpelse samtidig med, at vi får lagt vægt på den sociale og kulturelle rigdom i lande, som ellers oftest bliver fremstillet som fattige," siger Lykke Valentin fra U-Huset.
Konkret kommer festivalen til at indeholde spændende oplæg, film, workshops for både børn og voksne, boder med mad og varer fra hele verden, musik, dans, modeshow, foto- og kunstudstillinger, paneldebat om udvikling og iværksætteri og meget mere.
"Vi åbner dørene op kl. 11og runder arrangementet af om aftenen med livebands i form af Tochal band, der spiller iransk popmusik, og SHUNGU, der med afrikanske rytmer spiller op til dans. Og så er det ganske gratis at deltage," siger Lykke Valentin.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.