"I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme, der har jeg rod, derfra min verden går."
De to første linjer af H.C. Andersens fædrelandssang kunne godt danne baggrund for et lille kunstprojekt, der mandag begynder at tage form ved et langt bord på Toveshøjs store græsplæne.
Her sidder en gruppe, voksne og børn, de fleste født i Gellerup, og drømmer sig ud i verden. Men mens H. C. Andersens transportmiddel var en hestevogn, kan børnene her benytte sig af fly for at komme tilbage til rødderne i Libanon, Irak, Ghana og mange andre steder.
"Hvor langt er der til Las Vegas?" er der en af pigerne, der spørger Helle Hansen, som sidder med en hjemmeside, der kan beregne antallet af kilometer i fugleflugtslinje. Pigens rødder er ikke i Las Vegas, men det kunne da være sjovt med et skilt, der viser til Las Vegas, og Ibiza, for den sags skyld.
Det er nemlig et vejviser-projekt, de har gang i på Toveshøj. Du kan kigge forbi i denne uge, hvor der er tekst-workshop hver dag fra kl. 13 til 16.
Vis vej til kulturer
Projektet, som har fået støtte fra Gellerup Kulturmidler, handler om at vise vej til kulturer. Det kan både være i fædrelandet eller mere hjemlige som Bazaren, eller slet og ret "Hjemme", som en af pigerne laver et skilt om.
Der skal også være plads til mere poetiske destinationer – eksempelvis "Ytringsfrihed", som journalisten dristede sig til at foreslå.
Skiltene skal færdiggøres senere på ugen og produceres i et vejrbestandigt materiale. De skal hænge i en høj stander på Toveshøjs græsplæne, og samme sted skal der være en trekantet platform, man kan sidde på eller bruge som scene eller talerstol itl eksempelvis Sankt Hans-fester.
Først Toveshøj
Dette er indtil videre et Toveshøj-projekt, men senere – måske først til næste år – kommer der også et Gellerup-projekt, hvor en høj "vejviser" sættes op på Verdenspladsen og viser vej til de kulturer, som beboerne føler sig knyttet til.
Projektet er lavet af Toveshøjs afdelingsbestyrelse og Gellerup Fællesråd  med støtte fra Gellerup Kulturmidler i samarbejde med billedkunstnerne Tanja Nellemann Poulsen og Niels Rahbæk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.