Den 26. oktober deltog mere end 1000 spillere til AGF’s udtagelsesstævne, i håbet om at komme videre til næste step, hvor der igen skal sies spillere fra. 321 spillere slap igennem nåleøjet denne gang, og af dem var der syv ACFC-spillere.

”Vore spillere er teknisk stærke”
Stævnet var for spillere, der er født i 2001, 2002 og 2003, og her havde ACFC 23 spillere med i alt.
”Vi synes, at det er rigtig flot, at vi har syv spillere videre, når vi kom med 23,” siger Mahmoud Dirawi, der er træner for ACFC’s U/15-hold og kontaktperson til AGF.
”Vores spillere kan levere fodbold på et teknisk højt niveau, og de har mod til at udfordre, selvom de er halvt så høje som deres modspillere,” siger Mahmoud Dirawi, og uddyber, at det er en fordel, at AGF nu har større fokus på det tekniske end det taktiske.
Fed oplevelse
”Arrangementet var en rigtig fed oplevelse, og det var et rigtigt godt setup. Men mange af vores spillere var meget nervøse, fordi der lige pludselig stod trænere og scouts på sidelinjen,” siger Mahmoud Dirawi og nævner:
”Jeg sagde til mine spillere, at de bare skal tænke på, at det er ligesom at spille på multibanen og hjemme i klubben. De havde brug for at blive skubbet i gang.”
Selvom arrangementet var en god oplevelse, er Mahmoud Dirawi ærgerlig over, at der ikke kom flere forældre fra Gellerup. Det er vigtigt, at børnene får anerkendelse og opbakning, men han tror, at det er et kulturelt problem, som der skal gøres op med.
Fokus på helheden
Selvom syv spillere er gået videre, vil Mahmoud og de andre trænere ikke udelukkende fokusere på dem:
”Vi vil stadig have fokus på helheden, da det er det vigtigste. Dog holder vi et møde i denne uge med de syv spillere, hvor de får ros og anerkendelse for deres præstation. Derudover fortæller vi dem om det videre forløb, og hvad de skal fokusere på.”
For Mahmoud Dirawi og de andre trænere og ledere i klubben er det vigtigt, at der er fokus på processen og ikke udelukkende på de syv udtagne spillere. Igen er det helheden, der spiller en vigtig rolle, og det skal være med til at give energi og fremadrettet styrke ungdomsarbejdet i ACFC.
Næste skridt i AGF udtagelsesstævne er den 9. og 16. november, hvor der igen vil blive sorteret nogle spillere fra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.