Gellerup.nu har igen haft besøg af journalistholdet på Rødding Højskole. Her er Anna Fynbos bidrag:
Det traditionsrige Cirkus Tværs, der snart kan fejre 30-års jubilæum, oplevede for 14 dage siden, at deres oprindelige tilholdssted blev offer for en brand. Nu er rammerne byttet ud, og situationen er generelt lidt kaotisk, men én ting er helt sikkert – Cirkus Tværs skal nok overleve.
I 1986 blev Cirkus Tværs stiftet – et foretagende for artister, børn og unge i Gellerup. For to uger opstod der en brand i deres lokaler gennem næsten 30 år, og cirkusset er nu midlertidigt at finde på Gellerupscenen/A-toget.
Cirkusset har i lang tid fungeret som en fritidsklub for unge i lokalsamfundet, der har lyst til at optræde. Gennem en længere periode har Cirkus Tværs været nøglebærere for A-toget, da Gellerupscenen mistede sit kommunale tilskud, og de har sørget for den daglige drift. Derfor var det også oplagt at flytte cirkusset hertil, da branden opstod og sodede hele det gamle cirkus til.
Samarbejde i Europa
Cirkus Tværs selv får støtte fra Århus kommune i form af løntilskud, driftstilskud og gratis husleje. Samtidig har de et samarbejde med forskellige EU-projekter på tværs af europæiske lande for at skabe et makkerskab med rod i cirkusset.
I skrivende stund er en pige fra Cirkus Tværs også på et EU-ophold i Berlin, så der er mange muligheder for unge med tilknytning til Cirkus Tværs.
Klar om tre måneder
Aarhus Kommune har desuden reageret hurtigt på branden, og sidste tirsdag havde de en brandtekniker ude på stedet, der kunne fortælle, at de oprindelige lokaler kan stå klar igen om tre måneder.
Det er en melding, som har vakt stor glæde for Cirkus Tværs og dets ledere, for som cirkusdirektør Trille Lucassen udtrykker det:
”Da vi havde set på skaderne, troede jeg simpelthen ikke på at vi nogensinde skulle komme til at være der igen – så den her udmelding er en kæmpelettelse."
Frivillige er parate til at hjælpe
Cirkusset er dog stadig i undtagelsestilstand og har kun åbent fra kl. 15-18 indtil situationen bliver mere stabil. Men dog hersker der ingen tvivl om, at Cirkus Tværs nok skal komme stærk igen med fornyet energi, hvilket lokalsamfundet også har stor del i at opbygge.
Trille Lucassen udtaler til slut: ”Derfor er Gellerupområdet så fantastisk, der er så mange gode frivillige kræfter, der er parate til at hjælpe”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.