16-årige Ibrahim Shafik har været fodbolddommer for DBU i snart et år og er nået op på omkring 100 fodboldkampe.

For et år siden færdiggjorde han et fodbolddommerkursus i Dansk Boldspil Union (DBU), og indtil nu har han dømt omkring 100 kampe. ”Det var en ren tilfældighed, at jeg tog kurset, efter at en ven havde anbefalet det,” fortæller Ibrahim. Han ville gerne prøve noget nyt ind for sport, efter at han i mange år selv har spillet fodbold. At være spilleren var ikke nok for Ibrahim, fordi han selv er mere interesseret i at styre kampen.

Ibrahim Shafik bor til dagligt på Gudrunsvej i Gellerupparken. Han går i 10. klasse på Tranbjergskolen. Udover skole og arbejdet som dommer interesserer Ibrahim sig for styrketræning i de nærliggende fitnesscentre.

Rollen som dommer kan i høj grad være vanskelig, og det var den udfordring, som Ibrahim savnede. Ibrahim har med sin erfaring lært at kampens intensitet kommer an på, hvor højt holdene rangerer i rækkerne. Jo højere niveau, desto mere opmærksom skal den unge fodbolddommer være. Ibrahim er kvalificeret til at dømme op til serie 1 kvinder.

Ibrahim føler også, at det er svært at dømme i et område, hvor han kender fodboldspillerne, da han til tider kan blive påvirket. Heldigvis mener Ibrahim selv, at han er god til at passe sit job ved at dømme retfærdigt:
”Fejl kan ikke undgås, heldigvis kan jeg håndtere 11 spillere hvis jeg dømmer forkert og de alle går imod mig, ved at snakke dem til ro,” fortæller Ibrahim.
”Det at være dommer giver mig også egenskaber, som jeg kan bruge i skolen,” fortæller Ibrahim. ”Jeg kan håndtere og kontrollere problemer og styre en helhed, i hverdagen såvel som jeg gør på banen."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.