Ofte er Tovshøjskolens karaktergennemsnit lavt og meget svingende. Grunden til det er blandt andet, at mange af de fagligt stærkeste elever forlader skolen i de ældre klasser, mens svagere elever meldes ind. Men der er også andre grunde til udsvingene.

Tovshøjskolens leder Aase Conny Nielsen opfordrer forældrene til at komme mere på banen og tage større del i børnenes skolegang. Der skal være opbakning og støtte hjemmefra, og man skal være klar over, at grundstenene til børnenes læring og uddannelse lægges, fra de er helt små. For at have en god dag i skolen kræver det også, at børnene får nok søvn – hvilket mange af dem ikke får.
Det er nemmere at komme afsted næste morgen, hvis man er ordentlig udhvilet, og man kan præstere meget bedre i timerne: ”Forældrene skal sørge for, at børnene får deres søvn og kommer op i skole om morgenen. De skal også støtte deres børn i lektielæsningen – så godt de nu kan. Meget i vores liv er hårdt arbejde, som man bare bliver nødt til. Man gør det bare. Det skal børnene også lære,” udtaler Aase Nielsen. Hun fortsætter:

Modstand er OK
”Det er essentielt, at forældrene støtter børnene i deres skolegang og fortæller dem om vigtigheden af at få en uddannelse. Vi skal som forældre ikke synes, at det er synd for vores børn, når der stilles krav til dem, eller når de møder modstand. I stedet må man indsparke noget fightervilje og selv være en rollemodel, som børnene kan se op til.”
Det kan måske for nogle være svært at se, hvorfor skolegang er så vigtig. Det handler ifølge skolelederen om, at man skal sætte sig ind, i hvilke jobs der kræver hvilken uddannelse: ”Jeg opfordrer ofte mine elever til at mærke efter, hvad de gerne vil, hvad der interesserer dem, og hvilket job de synes kunne være spændende. Det handler om, at børnene skal have et mål at stræbe efter.”

Vær realistisk
”Lykken skal ikke bare findes ved, at alle bliver uddannet til læger og advokater. Det er vigtigt at uddanne barnet ud fra dets egne kompetencer og drømme. Det handler om at finde realistiske målsætninger og så gå efter dem,” siger Aase Nielsen.
Heldagsskolens mange timer giver heldigvis skolen mulighed for at hjælpe eleverne med lektier, og man har således oprettet lektiecaféer, som eleverne kan bruge efter timerne. Skolelederen anbefaler også eleverne at benytte sig af de mange steder med lektiehjælp i Gellerup. Blandt andet ved Lektiehjælpen Tusindfryd på Gellerup Bibliotek, hvor man gratis og uforpligtende kan komme og få hjælp til sine lektier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.