I en 5-værelses lejlighed på 6. sal ligger Gellerup Museum. Museet er en del af den almindelige opgang på Gudrunsvej 16, og er formidler af Gellerupparkens historie, nutid og fremtid.
En stor del af museet er indrettet, så man kan opleve hvordan en lejlighed så ud i 1970’erne. Her kan man opleve områdets historie mens man har udsigt til helhedsplanens fremskridt nedenfor.
Gellerup.nu har mødt museumsinspektør Anne Katrine Graah Rasmussen til en snak om museet og dets aktiviteter.

Kunst og formidling

Vi sidder i stuen med de sort-brune lædermøbler. Sollyset skinner på altanens hvide træbænk og brager videre ind gennem stuens gulnede Gardisette-gardiner for til sidst at ramme det orange kakelbord. Anne Katrine Graah Rasmussen fortæller om sin egen baggrund indenfor billedkunst, og at det nok er derfor, at hun nyder at bruge kunstværker fra beboerne i sin historieformidling:
”Museet er et talerør for beboerne og deres fortællinger. Kunst og poesi kan fortælle historier på en anden og mindre udpenslet måde, end for eksempel en planche kan. Der er altså mulighed for at skabe en større forundring gennem kunstneriske, personlige historier.”
Udover at formidle historier holder museet også møder, foredrag og får besøg af spændende mennesker. Museet er samtidig udgangspunkt for områdets beboerguider, som starter alle deres ture herfra. Derudover er det også hjemsted for Dokumentationslauget, der har tilknytning til Den Gamle By.
Museet holdes altså i gang af mange aktive mennesker, som gerne vil gøre en forskel for formidlingen af Gellerups historie, nutid og fremtid.

Historien og nu’et
”Det er en skøn blanding af historie og nu’et. Og historien giver en forklaring og sammenhæng med nu’et, som man kan stå og se på heroppefra,” lyder det fra Anne Katrine Graah Rasmussen.
Hun fortsætter: ”Den nye udstilling ”Mig. Nu. Gulerod.” er en nutidshistorie, der giver os et indblik i tre stærke kvinders liv og tanker. Udstillingens tema om et fokus på nu’et passer godt på museet. Heroppe kan man også tage nu’et til sig, og måske trække vejret lidt dybere og kigge lidt længere tid ud af vinduet.”
I et lille hjørne af stuen er der indrettet et studenterkollektiv. Puder, madrasser og ølkasser udgør siddepladserne. Op ad en ølkasse står en spansk guitar, og på de orangefarvede vægge hænger ikoniske plakater af revolutionshelten Che Guevara. Indtrykkene efterlader en med stor trang til en iskold øl og noget afslappende 70’er musik.
Museets Facebookside

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.