Søndag d. 22. marts tog foreningen Verdenshaverne på tur til Væksthusene ved Botanisk Have. I alt var 17 voksne og børn med på turen og så på eksotiske plantesamlinger i husenes fire forskellige klimazoner.
Kl. 9.30 gik bussen fra Foreningernes Hus og var fremme ved Væksthusene kl. 10. Her blev de mødt af en af husets rundvisere: ”Det var fantastisk spændende, med en rigtig god og passioneret rundviser, som var god til at fortælle om husets mange planter,” fortæller Verdenshavernes leder Elin Kyhl Svendsen og fortsætter:
”Det var interessant for deltagerne at se nogle af de planter, vi alle har glæde af i vores hverdag. Vi så blandt andet kaffeplanter, kakaoplanter, aloe-vera og vanilje-orkidéer.”
Efter en times rundvisning gik folk selv rundt på opdagelse i Væksthusene. Afslutningsvis spiste man i fælleskab de medbragte madpakker i caféområdet. Egentlig var det også planen, at man ville have set Botanisk Have, men på grund af det kolde vejr måtte det vente til en anden gang.

Fra frivillig til frivillig
Aarhus Kommune ejer Botanisk Have, men til dagligt passes en stor del af bedene af frivillige fra foreningen ”Botanisk Haves Venner”. Derfor er der mange fællestræk med ”Verdenshavernes Venner” i Gellerup. Og en interesse for planter og blomster, som Elin Kyhl Svendsen håber kan udfoldes endnu mere:
”Det var en rigtig god tur, som vi meget gerne vil gentage. Så kan vi også komme ud i Botanisk Have og udveksle erfaringer med de frivillige der.
Jord under neglene
Hver torsdag er der mulighed for at få jord under neglene. Foreningen inviterer nemlig til ”HaveTorsdage” fra kl. 10-13 hvor alle er velkomne. Man mødes ved beboerhuset Yggdrasil og går derfra ud til de mobile haver.
Hvis du ikke kan finde de frivillige, kan Elin Kyhl Svendsen kontaktes på mobil nr. 2294 8896.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.