Muslimerne, der ønsker at bygge en stormoské på Bautavej i det vestlige Aarhus, vil komme til at betale i omegnen af fem mio. kr. for grunden.
Det skriver Århus Stiftstidende, som har fået aktindsigt i udbudsmaterialet. Byrådet har netop sendt grunden i udbud til moske og kulturelle formål. 
Grunden bliver altså øremærket til stormoské med kulturcenter, sådan som Forbundet af Islamiske Foreninger har ønsket. Det er FIF, som har arbejdet i over 12 år for at skabe en fælles moské i det vestlige Aarhus.

Af sagen fremgår det, at grunden er på 11.800 kvadratmeter og ønskes udskilt fra en samlet grund på 44.000 kvadratmeter, som ejes i fællesskab mellem det selvejende selskab Aarhus Vand A/S og AffaldVarme Aarhus, der er et selskab i Aarhus Kommune.
En ejendomsmægler har ifølge Stiftstidende vurderet grunden til en mindstepris til 1.750 kroner per kvadratmeter etageareal. Det betyder, at en moské og et kulturcenter på samlet f.eks. 3.000 kvadratmeter skal give mindst 5,25 mio. kr. for grunden alene. 
Skandinavisk udtryk
Stiftstidende skriver desuden, at køberen skal lave lokalplan, før der kan gives lov til at bygge. Udbuddet vil også kræve, at køberen udformer byggeriet i et samarbejde med kommunen og at projektet skal have et skandinavisk udtryk, der er tilpasset omgivelserne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.