Det er ikke mere end fire måneder siden, at 16-årige Abdi Hassan, også kaldet ”Show”, fra Gellerup begyndte at rappe. Og nu har han allerede udgivet sin første single.

"Jeg har lyttet til rap, siden jeg var en lille dreng. For noget tid siden prøvede jeg at lægge et klip ud på Facebook, hvor jeg selv rapper, og det fik jeg mange meget positive reaktioner på. Så jeg tænkte, at det ville jeg prøve at gøre noget mere ud af," forklarer Abdi Hassan.
Hør singlen her

En af de kunstnere, den unge rapper lyttede til som barn, er Thorbjørn Bech, aka Ham Den Lange, der blandt andet underviser på Rap-Akademiet hos Ung i Aarhus – Gellerup & Toveshøj.
Skrev til Ham Den Lange
Da Abdi Hassan besluttede at blive mere seriøs med sin rap, skrev han ganske ugenert til sit barndomsidol for at høre, hvor det var muligt at øve og prøve sine evner af. Og dermed var blev Abdi Hassan en del af Rap-Akademiets talentmasse.

Abdi Hassans første single hedder ”Prøver få mig ned”, og den handler om at være ghettodreng og hænge ud med vennerne mellem blokkene. Den handler også om den tvivl på fremtiden, man kan have som ung, når man skal tage stilling til uddannelse, job og lignende.

Fritidsjob og uddannelse
I virkelighedens verden er Abdi Hassan takket være sit fritidsjob i Gellerup ikke længere i tvivl om, hvad hans fremtid bringer:

"Jeg vil uddanne mig og arbejde med unge, så de ikke havner i kriminalitet," lyder det beslutsomt.

Abdi Hassan arbejder i Fritidspatruljen, som er en del af den boligsociale helhedsplan i Gellerup og Toveshøj. Her mødes han med de øvrige patruljemedlemmer et par gange om ugen og arrangerer leg og aktiviteter for områdets børn. ‘
Selv har han tidligere været lidt af en ballademager, men den løbebane er han nu hoppet af og bruger nu sin fritid efter skole på dels Rap-Akademiet, fritidsjobbet, fodbold, basket og vennerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.