Stiftelsen af Arabisk Kultur Forenings fodboldafdeling lige efter årtusindskiftet var starten på et fodboldhold, som udelukkende ville hygge sig og have det sjovt. Men det endte som et af de mest fremadstormende fodboldhold i Århus.

En ung gut ved navn Omar Kais startede fodboldholdet ved navnet AKF Aarhus. AKF står for Arabisk Kultur Forening. I starten var meningen med holdet egentlig bare at samle nære venner og familie og få spillet lidt bold. Efter en længere årrække gik det så mere eller mindre i stå. De daværende spillere var blevet ældre, og familiestiftelser samt andre prioriteter i hverdagen gjorde, at holdet måtte stå på standby i en stund.
Efterfølgende kom Omars lillebror, Ibrahim Kai, ind i billedet som arvtager. Han samlede ligeledes nogle venner, og nu var holdet igen op at køre, blot med den ændring, at de nu havde mere blod på tanden, og at ambitionerne nu var sat lidt højere op.
Fuld fart frem
AKF startede med at spille i serie 5. Her nogle år efter ligger de efter fire sejre i fire kampe på førstepladsen i serie 3 og med fuld fart imod serie 2. Sidste år gik AKF også en hel sæson igennem som ubesejret. Så fremskridt på banen kan man i hvert fald ikke nægte dem.

Serie 3-holdet træner mandag og onsdag kl 18-20. Udover serie 3-holdet er der et serie 5-hold, et U17-hold, et U15-hold og et U9 hold. Samtlige hold træner på banerne ved Ellekærskolen.

Holder unge væk fra gaderne
Også iden for banen har holdet været en succes. Det har holdt mange unge væk fra gaderne og ud på grønsværen, og dermed har AKF også været andet end bare et sted man kom og spillede foldbold 3 gange om ugen, det har også været en kriminalpræventiv organisation, mener man i AKF.

En af de aktive fodboldspillere, Mohammed Osman, fortæller:

"Jeg har tilbragt et par sæsoner i AKF. I klubben har vi palæstinensere, libanesere, syrere, danskere, somaliere og flere andre nationaliteter. Udover over det har fodbolden været noget, som jeg kunne tage mig til, dengang mine venner valgte den forkerte vej som småkriminelle og problemmagere.
Det jeg virkelig finder unikt i klubben, er sammenholdet. Folk accepterer hinanden uanset etnicitet og religion. På banen er vi også en enhed. Om vi vinder 10-0 eller taber 20-0 er vi ét hold, og alle støtter alle. Gør man ikke det, er man nok ikke en rigtig AKF’er," siger Mohammed Osman med et smil på læben.

For henvendelse til klubben henvises til AKFs hjemmeside: www.akfaarhus.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.