I Kvindehusets Kulturcafé fortæller Piruza Ali og Ashti Ali Hassan denne gang om, hvordan de hver især måtte flygte fra Irakisk Kurdistan for etablere sig på ny i et fremmed land med en anden kultur her i Danmark.
Begge kvinder havde uddannelse og job i deres hjemland, men lagde deres veje
fuldstændig om for at finde plads på det danske arbejdsmarked.
En arbejdsmæssig u-vending
Piruza Ali er Kvindehusets socialrådgiver, men er oprindeligt uddannet på teknologisk seminarium i Irak og underviste i mekanikfag. Ashti Ali Hassan har akademiske diplomer i både regnskab og økonomi fra Irak, men uddannede sig på ny til folkeskolelærer, da hun kom til Århus og underviser i dag på Elsted Skole i Lystrup.
Uddannelserne fra Irak kunne ingen af kvinderne bruge til noget, da de flygtede til Danmark for henholdsvis 20 og 30 år siden. Begge kvinder valgte derfor helt at skifte spor og starte på nye uddannelser for at kunne skabe sig et arbejdsliv og etablere sig her i Danmark.
Få hele historien
Til Kulturcafén beretter Piruza Ali og Ashti Ali Hassan om deres rejse og vej mod et dansk arbejdsliv. Hør dem fortælle, hvilke særlige udfordringer, men også sejre denne lange rejse har givet dem hver især. Hvordan det har været at skifte land og kultur, men også arbejdsretning fuldstændig fra en teknisk til en social uddannelse.
Hør kvinderne dele deres historier i
Kvindehusets Kulturcafé tirsdag den 5. Maj kl. 18.30 – 20.30
i Kvindehuset, Myrholmsvej 2, 8260 Viby J.
Alle kvinder er velkomne til dette gratis arrangementet, hvor der også serveres kaffe og the.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.