Gudrunsvej 10A var fyldt til bristepunktet, da vi i Brabrand Boligforenings Boligsociale Sekretariat holdt åbent hus.
”Hvorfor gør vi det? Fordi vi ikke har gjort det før. Hvad vil vi? Vise vores fine, nye brandtrappe frem og forsikre om, at vi ikke længere sidder i den brandfælde, som huset var, da vi overtog det. Hvad laver vi? Hjælper Gellerups beboere med at blive aktører i deres eget liv og understøtte de aktiviteter, de gerne vil lave – selv!”
Sådan indledte leder af Det boligsociale Sekretariat, Henning Winther, stående på en stol sin tale for de omkring 50 fremmødte. Omgivet af kolleger og venner af huset fortalte han kort om det arbejde, der bliver udført i de nyrenoverede lokaler:

Vi bliver allesammen klogere
”Den bærende idé er at bringe den viden, vi besidder i fællesskab, ud til så mange som muligt, så vi alle sammen bliver klogere. Og at sørge for de bedste betingelser for de mange foreninger, klubber og initiativer som de lokale beboere er aktive i. Så hvis vi forsvinder i morgen, er denne viden her stadig og vil fortsat være tilgængelig for fremtidens frivillige,” lød det fra Henning Winther.
Han kunne også fortælle, at der alene i Foreningernes Husved siden af sekretariatet er mere end 30 foreninger fordelt på 1.000 kvadratmeter.
”Så der er rigtig meget aktivitet, især efter at jeg er cyklet hjem om eftermiddagen,” sluttede Henning, hvorefter han overlod receptionen til de mange gæster, med en opfordring om at bevæge sig rundt og få en snak med de mange projektledere rundt omkring i huset og lytte og udveksle inspiration.
Og med brød, hummus, grønt og frisk frugt rundt om på bordene gik snakken lystigt denne overskyede sommereftermiddag, hvor dagens yngste deltagere optalte 31 gæster med et håndholdt tælleapparat efter at den værste trængsel havde lagt sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.