Venstre har ikke kunnet finde en kandidat til at deltage i vælgermødet onsdag kl. 19 i Foreningernes Hus.
Til gengæld er det kommet en nok så berømt (eller berygtet?) løsgænger med:  Yahya Hassan, der er fra Nationalpartiet, men som må opstille som løsgænger, da partiet ikke nåede at få underskrifter nok til at stille op.
Siden sidst vi skrev om vælgermødet, er der kommet afbud fra Isabella Laursen (Kristendemokraterne). I stedet for hende kommer Fritjof Stidsen.
Så der skal nok komme god gang i debatten. Der er frit slag for emner, men arrangørerne (Gellerup Fællesråd og lokale foreninger) har givet politikerne nogle input  til Gellerup-relevante emner:

  • Rigtig mange beboere i Gellerup har ikke statsborgerskab og kan derfor ikke stemme til folketingsvalg, selv om de betaler skat, er aktive samfundsborgere og har boet her i mange år. Er det fair, når de godt kan stemme til kommunalvalg? Bør det gøres lettere at blive dansk statsborger?
  • Asylpolitik. Flere partier kappes ligefrem om, hvordan man kan gøre det mest besværligt at komme til Danmark. Var det rigtigt at stramme familiesammenførings-reglerne? Enhedslisten har i valgkampen lavet et slogan: ”Nasserne sidder i skattely – ikke flygtningelejre” Puster vi asyldebatten op på bekostning af uligheds-debatten?
  • Arbejdsmarked og uddannelse: Op til finanskrisen var en stor del af indvandrerne kommet i arbejde, men  da krisen kom, var disse også blandt de første, der blev fyret. Er det så ”deres skyld”, at så mange står uden for arbejdsmarkedet nu? Hvordan skal de få indpas på arbejdsmarkedet igen? Skal det være nemmere at få credit for uddannelser fra deres hjemlande? Er der plads til indvandrerne, når der kommer så mange østeuropæere til landet? Er løsningen at genindføre starthjælp?
  • Kontanthjælp – hvor skal loftet placeres?
  • ’Ghetto’stigmatisering. Socialdemokraterne lovede at afskaffe ghettobegrebet, hvis de kom til regeringsmagten i 2011, men begrebet blev ikke afskaffet – mon det var De Radikale, der ikke ville med til dette? Anerkender I beboernes synspunkt om, at så længe de særligt udsatte boligområder kaldes sådan, vil de have sværere ved at tiltrække ressoursestærke tilflyttere?

Du kan som tilhører i morgen stille dine egne spørgsmål til en eller flere politikere.
Formøde kl. 17.30
Allerede fra kl. 17.30 kan du deltage i et formøde, især hvis du er førstegangsvælger og er i tvivl om, hvordan valget foregår rent praktisk. Lone Hedelund fra Gellerup Bibliotek vil være til stede og forklare om valget.
Du kan også høre, hvordan  Danmarks demokrati virker, hvordan en regering dannes, og hvordan lovgivningen foregår. Brabrand Boligforenings nyvalgte formand – og tidligere folketingsmedlem – Keld Albrechtsen, fortæller om demokratiet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.