10 engagerede unge fra Gellerup og Toveshøj er blevet udvalgt til at være rollemodeller for de yngre i Klubberne i Gellerup (KLIG). De unge skal være et forbillede for de yngre børn i klubberne for at vise dem vejen til uddannelse.

Projektet er ledet af Get2Ed og KLIG med den erfarne uddannelsesvejleder Ahmad El Ahmad i spidsen. Ideen med rollemodeller er, at det er lettere at identificere sig med en person, som stod i samme situation for tre-fire år siden end med en person, som gjorde det for 10-15 år siden.

Mohammed Amcha
”Jeg ønsker at blive rollemodel for de yngre, da jeg selv har stået i deres situation engang, og fordi jeg dengang også syntes, at de ældre var inspirerende og kreative, og de gav mig samtidig mod på livet,” fortæller 16-årig Mohammed Amcha, som er en af de 10 kommende rollemodeller.

Mohammed El Ahmad
Spørger man Ahmad El Ahmads søn, Mohammed El Ahmad, om hvorfor han tror, han kommer til at blive en god rollemodel, er han heller ikke i tvivl:

"Jeg er fyldt 16 år og har fået udviklet nogle personlige kompetencer, som er
afgørende for en god fremtid. Jeg vil viderebringe glæde og gå-på mod hos de
unge. Jeg lærer dem at tage ansvar og se eventuelle problemer i øjnene.”

Til sidst nævner Mohammed med et smil på læben, at han selvfølgelig ser op til sin far, og håber på, at kan komme til at gøre en lige så stor forskel for de unge i lokalsamfundet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.