”Boligpolitik skal være for alle”, siger Jens Joel, nyvalgt medlem af Brabrand Boligforenings bestyrelse og bosiddende i Gellerupparken. Og han fortsætter:

”…også den million, som bor alment. Vi skal have billige boliger og en blanding af byen, så der også bliver plads til almene boliger i de dyre kvarterer. Det er svært at nedsætte huslejen i de eksisterende byggerier, men man kan sørge for, at der bliver bygget billige boliger nok.
I et interview med Skræppebladet melder han, at han ønsker at koble foreningsarbejdet med sit politiske arbejde på Christiansborg.

Han synes, at der alt for ofte tales dårligt om almene boliger.

"Almene boliger må heller ikke være pseudonym for udsatte boligområder. Vi skal have blandede byer, så der ikke skabes ”rigmandsghettoer”, og Aarhus knækker over.

I foreningsarbejdet i Brabrand Boligforening kan jeg bidrage med kontakten til Christiansborg. Det handler om alle afdelinger men lige for øjeblikket er Helhedsplanen selvfølgelig en stor del af det. Den skal holdes på skinnerne,” siger Jens Joel

Brug beboerne!
"Når vi renoverer, skal vi blive langt bedre til at bruge de lokale beboere i arbejdet. Både fordi det giver dem erfaring og en fod indenfor på arbejdsmarkedet – men også fordi det skaber en større fælles ansvarsfølelse. Vi skal gå forrest med at holde øje med, at folk får den rigtige overenskomstmæssige løn.

Vi oplever stadig alt for ofte, at folk får dårlig løn på byens byggepladser, selvom meget er blevet rettet op de sidste par år. Her skal vi som boligforening selvfølgelig være i front med at stille klausuler om overenskomstmæssig løn og holde øje med, at de bliver overholdt.

Nogle gange kan ”blødere” samarbejdsaftaler være gode til at sikre lokal beskæftigelse og praktikpladser på et byggeri. Matchingprocessen kræver stort arbejde. Det er en rigtig spændende opgave, som både kommunen og boligforeningen har en interesse i at få løst.”
Læs hele interviewet med Jens Joel i Skræppebbladet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.