Det blev en festlig og tempofyldt, men også rørende forestilling, da Cirkus Tværs for første gang siden branden i deres lokaler sidste år optrådte på deres egen hjemmebane igen. Samtidig var det første gang, at den nye cirkusleder Søren Stockmar stod i spidsen for sine artister i et show, der var både langt, varieret og fyldt med overraskelser, fest og farver.

Fra en opvisning i den traditionelle palæstinensiske dabke-folkedans til akrobatik, jonglering og springgymnastik; trapez-kunst og sang og musik med cirkuslederens gamle venner, De Jyske Helte.

Som ved enhver god cirkusforestilling var der masser af popcorn, saftevand og kage til alle børn og voksne. Og det blev der hårdt brug for, for 100 mennesker eller mere mødte op til den store genåbnings-fest.

Rådmand var artist

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad indledte festen med at holde en tale. Her fortalte han om sin egen opvækst og erfaring som artist i Cirkus Tværs:

”Jeg har selv stået her på scenen og jongleret engang. Og jeg ved, at det kræver mod at stille sig frem at stille sig frem og vise, hvad man kan – og hvad man kan blive til. Søren Stockmar har de ambitioner og kompetencer der skal til, for at Cirkus Tværs fortsat skal være et sted, der gør en forskel. Jeg ønsker cirkus alt mulig held og lykke, og glæder mig til at følge alle børn og voksne hefra fremover,” lød det fra rådmanden.

Hyldest til Trille Lucassen
Efter den flotte forestilling holdt den nye cirkusdirektør også sin egen tale:

”Det har været vigtigt at lave denne dag. Vi har fået fået en flot, lyst lokale og børnene tilbage på gulvet. Og Cirkus Tværs er jo især børnene: Da vi stod i sommer med sorg og fortvivlelse over tabet af Trille, var det dem, der kom og spurgte mig: ”Er det dig, der er den nye chef? Hvornår kan vi begynde at træne igen?” Trille betød rigtig meget for os alle sammen, og med hende nåede Cirkus Tværs langt – og vi fortsætter!” erklærede Søren Stockmar, inden han selv og hans kammerater fra De Jyske Helte selv gav det sidste nummer – en smuk og rørende sang og en hyldest til Trille Lucassen, den tidligere cirkusleder, der omkom i et trafikuheld tidligere denne sommer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.