En af de personer, der har betydet mest for Gellerups dynamik, bibliotekar og-meget-mere Lone Hedelund, holdt en storstilet afskedsreception fredag eftermiddag på Gellerup Bibliotek.
Gennem 16 år, herunder som leder af Hasle og Gellerup Biblioteker, har hun haft stor indflydelse på kommunens kulturelle tilbud til borgerne og i øvrigt på alt muligt andet, hun har rørt ved.
Så stort er hendes netværk, at op mod 200 af dem deltog. Der var mange taler, der var dans og underholdning.
"Dit netværk er ubeskriveligt. Du formår at tiltrække nye legekammerater, og du er iderig. Du har skabt brugerinddragelse, før ordet overhovedet blev moderne. Du har med Bydelsmødrene gjort en kæmpeindsats – et projekt, der med dine egne ord har været et af de mest succesrige," sagde Lone Hedelunds leder indtil i går, Susanne Gilling.
Iransk og andre danse
I indbydelsen stod der "afdansningsbal", og det blev taget helt bogstaveligt. Iransk dans, tyrkisk dans og somalisk dans blev det til – hver gang med Lone Hedelund i centrum. Maria Arianfar lagde for med den første dans.
‘Ghettokællingene’ Helle Hansen og Anett Sällsäter Christiansen hyldede deres samarbejdspartner i ord og var glade for, at Lone Hedelund tager nye opgaver op i Gellerup (Samvirkesekretær og arbejde på ungeområdet), og de havde også hørt, at Bydelsmødrene fortsat har et tag i Lone Hedelund.
"Nu skal vi jo til at bygge beboerhus med bibliotek med mere, så jeg vil da foreslå, at vi hyrer Lone ind som konsulent for at få skabt det bedste resultat," sagde Helle Hansen.
Ikke til at styre
Det var tid til en ny dans, denne gang tyrkisk, anført af Hüseyin Arac fra Folkeinformation. Han leverede en morsom introduktion og skulle blandt andet hilse fra kollegaen Sheikh Abdullahi, der havde været gift to gange, og begge hustruer havde deltaget i Bydelsmødrene, hvorefter han slet ikke kunne styre dem! Det var underforstået Lones skyld…
Men Arac kaldte hende en fantastisk god kollega, også selv om hun skældte dem ud for at tage hendes saltstænger.
‘Højrøstet og et inferno af energi’
Århus Kommunes stadsbibliotekar Rolf Hapel havde tilbage i 1973læst sammen med Lone Hedelund på Danmarks Biblioteksskole – og erindrede fra dengang, at Lone både var højrøstet og et inferno af energi Om årene i Gellerup sagde han:
"Du arbejder rigtig langt ud af boksen og bruger hele paletten. Jeg husker i 2004, da Melinda & Bill Gates Foundation gav en pris til kommunens biblioteksvæsen, og det var i høj grad Lone Hedelunds skyld."
Rolf Hapel huskede Melinda Gates’ ord: "Looohhne – she’s fantastic,"
Endnu en dans med bydelsmødrene
Bydelsmødrene havde en særlig hyldest til deres projektleder. Alle kom op på scenen og involverede Lone i endnu en dans. Dega Jama Mohamed og Ilham Mohamed sagde blandt andet:
"Vi er kede af, at du stopper på biblioteket, men taknemmelige for, at du fortsætter hos Bydelsmødrene. Bydelsmødrene er noget, vi kvinder har brug for!"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.