Lørdag 14. november var et udvalg af beboere, bydelsreportere og folkevalgte beboerdemokrater fra Gellerup og Toveshøj på besøg i Vollsmose i Odense.

Formålet var at lære andre at kende, som arbejder med den samme slags udfordringer og især nyhedsformidling til beboerne, som vi kender fra vores eget område. Derfor var dagens turleder da også beboerredaktør Birger Agergaard fra gellerup.nu, som også havde taget initiativet til turen.

Vollsmose?
Odense-bydelen Vollsmose kan på mange områder sammenlignes med Gellerup / Toveshøj. Den er bygget i samme periode fra slutningen af 1960’erne og fremefter, og efter den samme tankegang: At samle ”hele verden” på ét sted, med skoler, svømmehal, bibliotek, kulturhus og butikker. Så beboerne ikke behøvede at bevæge sig uden for deres bydel for at få opfyldt deres daglige behov. Og med biler og busser forvist til udkanten af området, således at det indre Vollsmose er ét stort, grønt område med bakker, græsplæner og søer.

Vollsmose består af i alt ni boligafdelinger, administreret af to forskellige boligforeninger, og har i alt ca. 9.000 beboere hvoraf de fleste har to-sproget baggrund – præcis som i Gellerup. Og i det centralt beliggende Vollsmose Center tog redaktør Thomas Gam Nielsen og hans frivillige borgerjournalister fra VollsmoseAvisen imod de 10 gæster fra Gellerup.

”Ligesom jer er vi i gang med en større helhedsplan. Vores langsigtede mål er at forvandle Vollsmose til en bydel, som beboerne kan være stolte af. Et sted, folk gerne vil besøge. Og hvor tryghed og trivsel har højeste prioritet,” forklarede redaktøren.

Snapchat rykker
Et af de punkter, hvor VollsmoseAvisen adskiller sig fra gellerup.nu er i brugen af det sociale mobilmedie Snapchat. Her er det lykkes at få en stor gruppe af unge, som følger med i, hvad andre unge, frivillige borgerjournalister chatter om. De emner, er der bliver chattet om, er dem, som de unge journalister selv synes er spændende og kommer direkte fra deres egen hverdag, fortæller den unge snapchatter, Irena Krasniqi. Også når de fejrer Ramadan eller er til bryllup i Palæstina, så længe det har en eller anden forbindelse med Vollsmose og dens beboere, påpeger redaktør Thomas:

”Jo yngre beboerne er, des færre af dem læser VollsmoseAvisen. Derfor er det fantastisk, at vi har fundet en anden måde at nå ud til dem på. Og når vores lokale berømtheder – vi har blandt andet en dygtig, ung kickboxer herude – så ligefrem kan låne vores Snapchat-profil og opdatere løbende fra deres egne kampe og andre større begivenheder, så har vi alt i alt et rigtig godt mix, der giver os nogle helt nye muligheder – som også bliver brugt af de unge.”

Efter det fælles redaktionsmøde blev det tid til en guidet rundvisning i området, blandt andet med besøg på Danmarks vel nok eneste arkitekt-tegnede kælkebakke. Derpå var der frokost, inden Walid Mahmoud fra Ramallah-spejderne, der i dagens anledning var chauffør, vendte den hvide minibus nordpå og hjem til gode, gamle Gellerup.
Læs om Vollsmose

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.