Sabriin er 14 år gammel og har et fritidsjob hos Gellerup.nu. Her arbejder hun som bydelsreporter.

Det er et arbejde hun er glad for. For det giver hende mulighed for at tjene sine egne penge, og samtidig bliver hun bedre til at bruge det danske sprog.

”Efter jeg er begyndt at skrive artikler, kan jeg mærke, at jeg er blevet til dansk i skolen”, fortæller hun. Til daglig går Sabriin på Fjordsgade Skole i Aarhus midtby, men hun bor i Gellerup.

Plads til både fritidsjob og skole
På Gellerup.nu er der en håndfuld bydelsreportere. Når deres opgave består af en nyhedsartikel, tager Sabriin og hendes makker sammen ud og ser hvad der sker i området.

Som bydelsreporter skriver Sabriin ca. en artikel om ugen. Hun bruger mellem 1-3 timer på en artikel. For at kunne gøre sit arbejde godt, får de undervisning i hvordan man laver journalistisk arbejde. Dog mener Sabriin ikke, at det går ud over hendes skole: ”Jeg når at lave mine lektier i skolen, så mit arbejde som bydelsreporter stresser mig ikke”.

På mors opfordring
Sabriins mor synes også, at jobbet er en god idé. Det var hende, der for et par måneder siden fik Sabriin til at gå til informationsmøde på bladet. Det var der, hun besluttede sig for at melde sig til jobbet. Modsat sine veninder, som er mere sportsinteresserede, er Sabriin glad for sit job.

En fremtid som forretningskvinde
Selvom hun arbejder som reporter, og skriver for Gellerup.nu, vil hun ikke være journalist. ”Jeg vil gerne være forretningskvinde,” fortæller hun. Derfor vil hun gerne fortsætte på HHX efter folkeskolen.

Desuden vil Sabriin gerne flytte til England, når hun bliver voksen. Hun er nemlig optaget af hvad der sker i verden. Derfor har hun også den internationale linje på sin folkeskole. Indtil videre er det spændende at se, hvad hun kan finde på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.