Der er en hyggelig og fredelig personalefrokost i gang, da jeg dukker op i Gellerup Kirkes underetage for at sætte ansigt på kirkekoordinator Torben Kirkegaard.
Jeg bliver mødt af en smilende Torben og vist ind på hans store og lyse kontor. Med stor sandsynlighed er det Torben, som tager imod en, når man har ærinde i kirken. Og han er den eneste, som laver personregistreringen. Har man som nydansker svært ved internet og opbygningen af portalen borger.dk, sætter han sig gerne og hjælper med personregistreringer ved f.eks. faderskab, navneændringer eller navngivning.
Mennesket bag kirkekoordinatoren
Privat bor Torben i et rækkehus i Skejby med sin kone og elleveårige datter. ”Vi bor småt,ʺ siger Torben og smiler. En af hans fritidsaktiviteter er nemlig at bygge modeller af sejlskibe, som er halvanden meter lange. Og de fylder godt i hjemmet. Han er også fan af den japanske forfatter Haruki Murakami. Og så er han med i en modelflyveklub, hvor han flyver en fjernstyret helikopter.
Om Gellerup, siger han: ”Jeg synes Gellerup er et fantastisk område. Jeg møder mange af sognets dejlige beboere på kirkekontoret. Og det er altid en fornøjelse af hjælpe så meget, som jeg nu kan. Det er min oplevelse, at folk er glade for, at der er et kirkekontor midt i Gellerup, hvor man altid kan komme og få hjælp når verden bliver mere og mere digital.ʺ
Fra kordegn til blæksprutte
Det var en drøm for Torben at komme til at arbejde på et kirkekontor. Efter, at han i 2004 blev kandidat i religionsvidenskab fra Aarhus Universitet, var han akademisk/administrativ medarbejder på Dialogcenteret. Herefter var han fra 2011 en tid i Kirkens Korshær. Ole Thvilum, som er afdelingsleder i Kirkens Korshær, arbejdede dengang frivilligt som menighedsrådsformand i Gellerup. Han fortalte Torben, at der ville blive en stilling ledig på kirkekontoret. Så søgte Torben stillingen, fik den og startede som kordegn i slutning af 2011, først med løntilskud og siden på fuldtid.
Men hvad laver kirkekoordinatoren så bag persiennerne på kontoret under Gellerup Kirke? Normalt har man i en kirke en kordegn. Men i Gellerup valgte menighedsrådet i 2012 at fjerne de opgaver, som degnen traditionelt har under gudstjenesten og lægge nogle andre opgaver ind i stedet for. Derfor hedder det kirkekoordinator. Og han er nu i en blækspruttefunktion med ansvar for personregistrering, generel administration, PR-opgaver og velkomst til nye frivillige.
Sammen med kirke- og kulturmedarbejder, Bit Boel Buhl, hjælper Torben de, som kommer i kirken for at få hjælp med uvildig rådgivning til at finde en måde at løse problemerne på. De to har også ansvaret for at uddele den årlige julehjælp.
Hvornår har Gellerup Kirke åbent? 
Livsværkstederne
Præsentation af Torben på YouTube 
Torbens blog om at bygge modelskibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.