På fredag den 11. december er du velkommen til fernisering på en fotoudstilling om Gellerups forandring – og samtidig til at kigge indenfor i Gellerups helt nye røde ”knap”: Informations- og Aktivitetscentret Instant One tæt på Gellerupbadet.

Med udstillingen ‘Hej eller Farvel?’ viser Dokumentationslauget hverdagen i Gellerup og Toveshøj frem gennem linsen på et kamera. De frivillige fotografer bor alle i de to boligafdelinger, og har alle forskellige kulturelle baggrunde, men har det fælles mål at dokumentere de fysiske forandringer, der sker i forbindelse med helhedsplanen.
 
Dokumentationslauget er en frivillig gruppe under Den Gamle By, og laugets arbejde er et bidrag til museets store fortælling om livet i Aarhus, hvor deres iagttagelser bliver gemt til eftertiden som en beretning om, hvordan det var at bo i bydelen midt i de store forandringer, der sker nu og fremover.
 
Infocenter med café
Udstillingen er samtidig startskuddet til åbningen af det nye informations- og aktivitetscenter i Gellerup, Instant One. Huset vil være base for al information om bydelens udvikling og en række midlertidige bylivsaktiviteter. Kaffé Fair, der har en socioøkonomisk tilgang, vil lave en indbydende café, hvor der vil være livemusik og koncerter. Instant one vil også kunne facilitere forelæsninger og rundvisninger til alle, der ønsker at vide mere om planerne for Gellerup og Toveshøj.
 
Lyser med markant rød farve
Informations- og aktivitetscenteret er bygget af store genbrugscontainere og lyser med sin markante røde farve op som et arkitektonisk pejlemærke midt i Gellerupparken. Brabrand Boligforening har samarbejdet med den sociale entreprenørvirksomhed Enemærke & Petersen, arkitektfirmaet Arkitema, Aarhus Kommune samt Aarhus Arkitektskole om tilblivelsen af Instant One.
 
Till ferniseringen vil der også være musikalske indslag på programmet samt snacks og drikkevarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.