Det var dagen, hvor udstillingen "Hej eller Farvel?" havde fernisering i informationscentret Instant One, som er en bygning skabt af gamle containere. Navnet "Hej eller Farvel?" er meget rammende for det, der foregår og er foregået i Gellerupparken i mange måneder omkring nedrivning og dermed afsked med noget gammelt for at opbygge og sige goddag til noget nyt.
 
Den udvendige skrigende, røde farve kunne i eftermiddagens tusmørke let lede tankerne hen mod en samling af oplyste brandbiler. Her var dog ingen udrykning, men derimod indrykning af en del gæster og en række fotografier taget under flere måneders nedrivning, byggerod og forvandling i området.

Som et almindeligt museum
Indenfor tænker man dog ikke over, at man skulle befinde sig i gamle containere. Tværtimod pryder de forskellige fotografer væggene med deres indtryk gennem mange fotografier taget i den begivenhedsrige periode, så det fremstår som et almindeligt museum.
Dokumentationslauget står bag fotoudstillingen. Til hvert fotografi er føjet en kort beskrivelse, hvor særligt ét ord går igen – ”nedrivning”. Måske ikke så underligt, da hovedparten af det udstillede viser forandringer og dermed nedrivninger af bygninger og blokke.
Da hver fotograf har sin samling af billeder, kan man også få et indblik i, hvordan man på forskellig vis har oplevet og mærket forandringerne og hvilke indtryk de har haft. Nogle har beskrevet billederne lettere poetisk, som en bygning tømt for indmad eller en opgang, der er ved at blive spist.
 
Mange kontraster

På dagen var der arrangeret en bar med forfriskninger og en DJ skabte hygge og stemning med afslappende loungerytmer. Man kan sidde flere steder og fordøje indtrykkene eller bare slappe af. Der er mange kontraster i spil på de forskellige billeder; før/nu, gammelt/nyt, slutning/begyndelse, nedrivning/opbygning o.s.v.
 
Ud over udstillingen skal bygningen også danne ramme for et informations- og aktivitetscenter. Bedømt ud fra besøgstallet denne fredag eftermiddag og de indbydende rammer, bør man have gode forudsætninger for at få succes med projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.