Hebron er en palæstinensisk by på Vestbredden. Men byen er besat af Israel, idet ca. 450 jødiske bosættere bor i byen med ca. 120.000 indbyggere. Efter to terroraktioner, udført af israelere, er den lange og centrale gade i Hebron, Al-Shuhada Street, blevet lukket og senere kun delvist åbnet. 
Der er stadig israelske kontrolposter, butikkerne  er beordret lukket, og trafik er delvist forbudt.

Dette protesterer palæstinensere over og har årlige kampagner, kaldet "Open Shuhada Street". For første gang kommer den torsdag aften til Gellerup, altså torsdag den 25. februar kl. 17.30 i Foreningernes Hus.
En ung person fra den palæstinensiske organisation "Youth Against Settlements", Muhanned Qafesha, fortæller om det daglige arbejde imod bosættelser, som organisationen udfører, og hvordan det er at leve under israelsk besættelse og apartheid.
I eftermiddag (onsdag) gæster han Langkær Gymnasium.
Aftenen er arrangeret af Al Rabetah, Jafra og Palæstina Aktion.
Blokerede Clemensbro
Tirsdag eftermiddag var den århusianske Palæstina Aktion i sving på Clemensbro, som de blokerede. De spurgte de forbipasserende, om de kunne identificere sig med pas eller øvrige papirer – ellers måtte de gå en anden vej.
Læs mere om Hebron og Shuhada Street

Læs mere om Shuhada Street og kampagner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.