En undersøgelse blandt 83 flygtninge – ankommet til Aarhus i 2011 og 2012 – viser, at over halvdelen af dem kom i arbejde eller uddannelse inden for tre måneder efter, at deres tre-årige integrationsprogram sluttede i 2014/15..
Tallet 53,5 procent placerer Aarhus som den næstbedste kommune, kun overgået af Odsherred Kommune.
Det viser en Agenda-analyse fra Dansk Arbejdsgiverforenin. Til sammenligning ligger Lolland i bunden med 4,3 procent. 
"Det er et klap på skulderen til både virksomheder og medarbejderne på jobcentret, at vi i Aarhus er Danmarks næstbedste kommune til at få flygtninge i job og ligger over regeringens officielle målsætning for, hvor mange flygtninge en kommune skal få i job," siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse.
Anderledes i dag
Han siger også, at tallene omvendt viser, at næsten hver anden IKKE var kommet i arbejde tre måneder efter programmet. Det forpligter, mener han.
Undersøgelsen bygger på relativt få flygtninge i kommunerne. I dag er situationen helt anderledes, idet eksempelvis Aarhus skal modtage over 600 flygtninge og familiesammenførte. Med det øgede pres på beskæftigelsesforvaltningen vil han ikke love lige så gode resultater, når de 607 nye har været igennem tre års integrationsprogram.
Se Danmarkskortet med procenterne – og læs en artikel fra Analyseinstituttet Agenda her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.