Selv om Fredens Moske var hurtig til at opløse sit shariaråd, og selv om moskeerne i det vestlige Aarhus føler sig misforstået af TV2, så hænger planerne om et fælles islamisk kulturcenter og moske på Bautavej nu i en tynd tråd.
Borgmester Jacob Bundsgaard sagde søndag aften på direkte fjernsyn i TV2 Østjylland, at "…nogle af foreningerne bag moskeprojektet modarbejder integration, og med de afsløringer, vi har set, er min tillid til dem væk. Det vanskeligt for mig at se, at moskeprojektet kan blive til noget," sagde Bundsgaard.
Hvis resten af Socialdemokraterne er enige med borgmesteren, er der ikke længere flertal. I forvejen går Venstre og Konservative imod.
Søndag over middag kom det ellers frem, at det shariaråd ved Fredens Moske, som havde anbefalet TV2s udsendte muldvarp at gå tilbage til sin voldelige mand og som ikke ville tillade skilsmissen, nu har opløst sig selv.
Det kom frem efter et møde i Foreningernes Hus, som Rabih Azad-Ahmad som rådmand havde inviteret aktører i Gellerup til. Efter mødet sagde Rabih, at han var glad for, at Fredens Moske nu tog dette skridt for at fjerne mistanken om parallelsamfund.
"Jeg har handlet på det, som jeg først hørte om i fredags. Jeg vil ikke acceptere det, fordi jeg så gerne vil have, at Gellerup også i fremtiden er i en positiv udvikling," sagde han og henviste til omtalerne af markant lavere kriminalitet.Jeg synes det er fint, at moskeen kan se dette, og at foreningerne ønsker at fremme integrationen og handle efter dansk lov og danske værdier," sagde rådmanden.
En af deltagerne på mødet, Chadi Ali Kayed sagde til TV2, at udsendelserne med skjult kamera har givet mange misforståelser.
"De misforståelser skal ikke forhindre, at vi får en moske," tilføjede han.
Men den risiko er i høj grad til stede nu.
SF stiller krav
SF-rådmand Thomas Medom sagde søndag aften, at SF ikke fjerner støtten, men sætter den på pause.
"SF gør det klart, at man ikke er parat til at standse stormoskeprojektet, men vi kræver markante forandringer," skriver han i en pressemeddelelse. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.