Det er dagen derpå i Gellerup, efter at det er kommet frem, at borgmester Jacob Bundsgaard (S) har trukket støtten til, at byrådet skal sælge en grund til Forbundet af Islamiske Foreninger (FIF), som står bag moskeprojektet.
Udmeldingen, som sætter hele projektet i alvorlig fare, har fået mange negative reaktioner i Gellerup. Nogle er endda bange for, at det kan give en negativ stemning i området, og måske give modstand mod helhedsplanen, fordi FIF i sin tid anbefalede beboerne at stemme ja til helhedsplanen. Ved at stemme ja steg chancerne for at kunne blive enig med Aarhus Kommune om at finde et areal til moskeen. 
De fleste i Gellerup, der har kommenteret det offentligt, erkender, at moskeerne har givet forkerte råd og begået fejl. Men de mener ikke, at dette skal gå ud over det brede flertal af muslimer, som går ind for demokratiet og danske værdier. De ønsker at komme i dialog med borgmesteren om dette. 
Rabih: Hold hovedet koldt
Også  på rådhuset er borgmesteren kommet i modvinde. Ikke fra Venstre og Konservative, som længe har været imod moskeen, men fra den radikale rådmand Rabih Azad-Ahmad. Han skriver på sin Facebookprofil blandt andet:
"Jeg mener, at den socialdemokratiske borgmester burde have holdt hovedet koldt. Det er helt forkert at straffe de forkerte, nemlig flertallet af beboere. 
Jeg mener at en stor fællesmoske, der bygger på at være mindre sekterisk og med et demokratisk værdigrundlag, som de 11 foreninger og særligt mange unge kræfter gennem 17 år har lagt op til, efter min mening er vejen frem. Alternativet er, hvad vi har set i TV2-dokumentaren. Den beviser lige præcis behovet for et mere åbent og multikulturel fællesmoske og kulturcenter i Aarhus Vest, hvor der også bliver banet vejen for mere konstruktive unge kræfter, i stedet for mange af de små rundt omkring i Gellerupparken," skriver Rabih Azad-Ahmad.
Borgmester har 10 krav
Alligevel står borgmesteren fast. Hvis der skal ske nogen bevægelse i sagen, mener han, at initiativet skal komme fra muslimerne.
Imens har han stillet en 10-punkts plan op, som blandt andet handler om certificering af imamer, en bedre sikkerhed for kvinders retsstilling og frihed, åbenhed og opgør med parallelsamfund.
Hele planen ligger på TV2s hjemmeside her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.