Bydelsmødrenes nye bestyrelse er klar til et nyt år.
Fredag den 5. marts var både nye og gamle bydelsmødre samlet i Yggdrasil for at holde generalforsamling. Inden mødet havde de haft besøg af Medine Karaman, som fortalte om Folkeinformation, og derefter havde de fællespisning, hvor alle havde en lækker ret med.
Ca. kl. 13 gik mødet i gang. Zeljka Secerbegovic fra landsorganisationen var inviteret med for at holde styr på tropperne, og Lone Hedelund indledte med at undskylde for, at bestyrelsen ikke havde været indkaldt ret meget det seneste år. Lone har fået nyt knæ og gået på efterløn, så hun har været væk i en periode.
Den tidligere forkvinde Hanaan Yusuf fortalte, at mange af kvinderne havde været engagerede i indretningen af et somalisk hjem, som åbner i Den Gamle By den 11. marts.  De havde i det hele taget været ret aktive i området, hvor de havde været rundt i foreninger og hjælpe folk og fortælle om livet i området.
Lone Hedelund roste også bydelsmødrene for at have mødt så talstærkt op til stormødet om den boligsociale helhedsplan og dermed være synlige og være med til at komme med ideer til at udvikle området.
Ideer for 2016
I grupper skulle kvinderne komme med ideer til aktiviteter, som de havde lyst til at lave i 2016. Her var det nogle gange svært for dem at adskille aktiviteter i Qhuset og hos bydelsmødrene.
De havde masser forslag, hvor nogle af dem gik igen. Men kreative sysler som håndarbejde, syning, strikning og hækling var populære forslag. Også ture ud af huset, hvor nogle havde foreslået tur til Tyskland og København, havde stor tilslutning. Ellers ville de blandt andet gerne have kurser i dansk, engelsk og samfundsfag, cykelkurser, mavedans, arrangere lektiehjælp, debatarrangementer og kurser i jobsøgning og sund mad.
Til det sidste forslag kunne Lone Hedelund meddele, at Jytte Nielsen, som tidligere har lavet mad i Laden, gerne vil komme forbi en dag og fortælle om madpakker, restmad og ”tøm dit køleskab”.
Kurser i jobsøgning kan også lade sig gøre i den nærmeste fremtid, højst sandsynligt med hjælp fra jobhjørnet på biblioteket.
Ny bestyrelse
Der var otte opstillede til fem pladser i bestyrelsen, og kun uddannede bydelsmødre havde stemmeret.
Resultatet blev, at følgende kvinder kom med i bestyrelsen: Hanaan Yusuf, Deeqa Ahmed Yusuf, Saousanne El Abbas, Ilham Mohamed og Jihan A. Beynah. Shukri Mahad blev 1. suppleant, og Nahed El Baba blev 2. Suppleant.
De konstituerede sig med det samme og fik valgt en ny forkvinde Saousanne El Abbas og næstforkvinde Ilham Mohamed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.