Servicen fra Folkeinformation i Gellerup er skåret kraftigt ned.
Janni Grøn, som er fagkoordinator i Borgerservice, fortæller, at efter nedskæringer i kommunen i 2014 er Folkeinformationen flyttet fra Sociale Forhold og Beskæftigelse til Kultur og Borgerservice fra starten af 2015.
Derfor er det ikke længere kommunens opgave at hjælpe borgerne med at udfylde skemaer til ansøgninger om opholdstilladelse, statsborgerskab og private anliggender. I dag bliver de henvist til Livsværkstederne, som nu har overtaget den funktion.

Åbningstiderne er også skåret ned.  Siden 1. januar 2016 har Folkeinformationen været lukket om fredagen, hvor de ellers har holdt åbent, selvom biblioteket havde lukket.
Hjælp til breve og det digitale
Personalet i Folkeinformation må selvfølgelig stadig gerne hjælpe med at komme på nettet. Selvbetjening og mange af de skemaer, der skal udfyldes, ligger i dag digitalt, så derfor skal borgeren på nettet for at udfylde dem. Der ydes stadig bistand til at forstå breve fra det offentlige, få hjælp til kontakt eller en telefonopringning.
De ansatte må derimod ikke hjælpe med at udfylde skemaerne, når borgeren er kommet ind på selvbetjeningen. Der bliver de sendt videre i systemet.
”Der var været lidt skæld og brok overfor personalet over, at de ikke kan få hjælp mere,  men der har vi hjulpet dem videre,” oplyser Janni Grøn.
Nogle er tidligere kommet forbi for at få hjælp til at forstå en telefonregning, men det kan de ikke få længere.  ”Nogle brugte stedet til at hænge lidt ud og få hjælp med småting, som ikke er kommunens opgave og det kan de ikke få mere,” siger Janni Grøn.
Hun mener ikke, at det er kommunens opgave at hjælpe med de ting mere. Hvis folk har en telefonregning, de ikke kan forstå, må de finde et familiemedlem eller en anden, som forstår det.
Fra otte til fire ansatte
I 2014 var der otte ansatte på Folkeinformation. I dag er der fire. Det er derfor en kraftig beskæring af personalet. Personalet er på fleksjob eller nedsat tid, og nogle dage kommer der hjælp inde fra Dokk1.
Nye flygtninge kan i øvrigt få åben rådgivning hver torsdag kl. 15-17, blandt andet hjælp til at blive digitale.
Folkeinformation har åbent:

  • Mandag – onsdag: 10-15
  • Torsdag: 10-17

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.