Grimhøjmoskeen rejser nu tvivl om TV2-optagelserne, som viser imam Abu Bilal belære en kvinde om, at hun skal gå tilbage til en voldelig ægtemand og finde sig i at gå i seng med ham.
Rådgivningen af TV2s "muldvarp" var mere nuanceret, end det fremgik af TV2s dokumentar, som blev vist forleden. Moskeen har udleveret et syv minutters lydbånd til såvel Radio24syv som Jyllandsposten, og her kan man høre, hvad der er udeladt af TV2.
Muldvarpen fortæller, at hun bliver slået af sin mand, som hun ikke har lyst til at have samleje med. På optagelsen siger Abu Bilal, at manden skal behandle hende ordentligt, og at imamen vil gerne vil tale med manden og hjælpe med at løse konflikten, og flere gange, at hun har ret til skilsmisse.
Både 24syv og Jyllandsposten har fået lydfilen oversat. Her hedder det blandt andet:
"Hvis han ydmyger samt slår dig og ikke giver dig dine rettigheder, er det selvfølgelig ud fra dette punkt sagen skal gribes an, og du har ret til at bede om skilsmisse," siger imamen bl.a. i lydfilen.
Men det er klippet ud af tv-udsendelsen. Således mangler der en lang passage op til imamens svar om, at hun ikke må afslå at gå i seng med sin mand.
"Problemet er, at man ikke viser den dialog, der har været op til svaret på det spørgsmål. Det er ikke objektivt klippet. TV2 klipper, fordi de med programmet gerne vil vise muslimer på en dårlig måde," siger Oussama El-Saadi til JP Aarhus.
Ifølge artiklen er Grimhøjmoskeens formand Oussama El-Saadi også vred over, at tidligere imam Ahmed Akkari er med i TV2s udsendelsesrække:
"Akkari har støbt kuglerne og hjulpet til med bevidst at fremprovokere kontroversielle udtalelser fra imamerne," siger han.
I artiklen afviser TV2 nyhedsdirektør Mikkel Herz beskyldningerne:
"Det fremgår af vores udsendelse, at imamen ikke billiger mandens vold. ”Det er ikke godt, det er skidt,” siger han. Det fremgår også, at han synes, at det er en dårlig ide, hvis hun søger skilsmisse. Så det er med," siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.