Over 500 deltog i debatmødet mandag aften om moskeer, imamer og parallelsamfund. Vi spurgte et par deltagere om, hvorfor de deltog, hvad deres holdning til moskedebatten er, og hvad de synes muslimer skal gøre nu.
Samer Osman
Jeg er kommet for at høre nærmere om, hvad skal der ske. Jeg synes nemlig ikke vi som muslimer skal Ikke gå i forsvarsposition, men derimod høre på politikernes svar, for dermed at bygge bro mellem de forskellig parter.
Jeg er enig med Mohammed Sabah (en af de deltagende debattører red.) om, at det der sker nu, er en form for kollektiv afstraffelse, og at politikerne vælger at skære alle over en kam.
Som muslim synes jeg, vi fremover bør agere præcis som i dag, nemlig at være åbne for dialog og for en god og fornuftig debat. Det er vejen frem. Så længe nogle politikere træder ved siden af i forhold til integrationen og i forhold til at være en del af en sammenhængskraft, så motiverer det mig personligt til at blive ved med at dukke op og deltage i en åben debat og vise den bedre side af muslimerne end den vi fik set i TV2 dokumentaren.
Batoul Hammoude
Jeg har som mange andre hørt om debatten, der handler om nej til moske og ville gerne blive klogere på debatten. Derudover er jeg også kommet for at støtte min storesøster, som af en af debattørne.
Jeg mener, at dagsordenen for TV2-dokumentaren var planlagt af medierne og politikeren, da man i følge min bedste overbevisning bevidst har vinklet programmet på en måde, der gør resten af befolkningen kritiske overfor moskeer og derfor siger nej til moskeen. Jeg synes virkelig, det er dårlig stil og skaber dårlig integration.
Personligt synes jeg, at det er godt med debatter, og så synes jeg derudover, at politikerne skal få øje på os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.