Worud Mahmoud er 25 år gammel og uddannet læge. Og så bor hun i Gellerup. Her har hun for øvrigt tænkt sig at blive ved med at bo. Hun tager imod derhjemme, hvor hun bor med sine forældre og to søskende.
Worud har gået på Nordgårdsskolen, og selvom skolen havde et dårligt ry, var hun overbevist om, at hun nok skulle klare sig godt og få en god uddannelse. Hun har flere veninder, som også har gået på Nordgårdskolen, som i dag er bioanalytikere eller sygelejersker.
”Jeg har altid interesseret mig meget for sundhed og havde søgt ind på andre uddannelser, men da jeg kom ind på lægestudiet, vidste jeg, at dette her skulle jeg.” Hun valgte Statsgymnasiet i stedet for Langkær – meget bevidst. Hun ville være et sted, hvor hun kunne koncentrere sig om studiet og hvor der ikke blev talt arabisk, men hvor hun var tvunget til at tale dansk hele tiden.
Lige nu arbejder hun på Aarhus Universitetshospital (Kommunehospitalet), men 1. maj starter hun på Regionshospitalet Silkeborg som en del af den kliniske basisuddannelse, også kendt som turnus.
Målbevist og viljestærk
Hun begyndte på medicinstudiet lige efter gymnasiet. Hun var 18, men har ikke følt, at alderen har været et problem for hende. Kun, at nogle patienter har været overraskede over, at hun ikke var ældre. Hun er da også en af de yngste, der er dimitteret i år.
Worud mener, at grunden til, at hun har klaret sig så godt og hurtigt, er viljen, et godt netværk og en god familie, som altid har støttet hende. Det er også familien, hun bruger det meste af sin sparsomme fritid med. De tager ofte på ture, både i og udenfor Århus, og hun kan godt lide at tage ned i byen.
Når hun ikke er sammen med familien eller på arbejde, gør hun noget for området. Hun har været rundt på skoler og fortalt om sin uddannelse og har stået i bod på uddannelsesmessen. En ting hun gør for sig selv, er at gå til religion, hvor hun lærer at læse koranen korrekt. Det er noget hun ikke vil misse.
Alle forældre vil det bedste
”Det er lidt af en fordom, at hvis man som forælder ikke selv taler så godt dansk eller ikke har en uddannelse, så kan man ikke hjælpe sine børn,” siger Worud. Forældre vil altid det bedste for deres børn, og de kan hjælpe på andre måder end med lektierne. De kan støtte mentalt eller skaffe den hjælp barnet behøver. ”Bare fordi man ikke har en uddannelse, betyder det ikke at man er dum. Nogle mennesker her i området har bare ikke haft de samme vilkår i de lande, de voksede op i,” forklarer hun.
Du må aldrig give op
”Der kommer bump på vejen under en uddannelse. Men du må aldrig give op, og du kan altid få hjælp på studiet. Jeg har selv kæmpet meget og har virkelig haft lyst til at holde pause, men det var rart at blive færdig. Det har virkelig lønnet sig til sidst,” siger Worud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.