Danmarks Radio fik succes med TV-serien "En vej – to verdener", idet skildringerne af de gennemgående personer har vakt sympati hos seerne, og folk har startet indsamlinger til drengen Niels, der bor sammen med sin far og mor på Toveshøj.
Det er Hejredalsvej, der er omdrejningspunktet i serien, som kan ses eller genses her.
Det er ikke lykkedes helt at finde familierne tæt på Hejredalsvej, idet Kenneth bor syd for Silkeborgvej, i Søvangen. Men ellers har tilrettelæggerne ramt plet og givet en forståelse for, at rig og fattig ikke skal opfattes som bare godt og bare skidt.
En seer skriver således på Facebook: ”Er vild med Niels og hans familie. Og jeg håber inderligt, at Kenneth får en større lejlighed. Og den glade mand der klunser, sikke en herlig fyr (Allan Fisker, red.). De andre medvirkende er også cool.”
Folk har i følge DR sat gang i at samle sammen til gaver til Niels, eksempelvis også en børnefødselsdag. Selv siger Niels’ mor, Malene:
"De kan komme forbi os"
"Dels synes jeg ikke, at folk skal sende store ting med de posttakster vi har i dag – og jeg har også tilbudt folk, at de eventuelt kan komme forbi og tale med os, hvis de bor i nærheden," forklarer Malene.
Familien har foreløbig svaret på alle de henvendelser, de har fået, og de har ikke noget imod at tage imod hjælp fra fremmede, der vil dem det godt.
"Det er jo nok Niels, at folk er blevet forelskede i, jeg tror, det er derfor, de har henvendt sig – og til én, der har spurgt, hvad han kunne ønske sig, har jeg svaret oplevelser, for han kan så godt lide at være udendørs. Men lad os nu se, hvad det bliver til," siger Malene, der samtidig fortæller, at både hun og Henning slet ikke havde forventet, at deres deltagelse i programmet ville afstedkomme så meget opmærksomhed.
Men opmærksomhed – det har de fået. I Thyborøn er der således startet en indsamling, så familien kan komme på en sommerferie i det nordvestjyske.
Esra: trygt i Gellerup
Esra Pedersen er en anden af de portrætterede – hun bor i parcelhus i Brabrand sammen med sin mand Uffe. Hun er selv vokset op i Gellerup, og den nuværende bolig er valgt for at hun kan være tæt på sin far og mor i Skovgårdsparken. Modsat, hvad mange tror, har hun gode minder om sin opvækst. Der var trygt og et godt fællesskab, sagde hun i en af de fire udsendelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.