Om nogle år skal læger under uddannelse bo i Gellerup og ikke længere i centrum af Aarhus. Region Midtjylland, hvor lægerne er ansat, ønsker at få en  bygherre til at bygge 73 lægeboliger i Gellerup og derefter overtage dem på langtidskontrakt.
"Vi  vil gerne være med til at udvikle Gellerup på denne måde, hvor ressourcestærke unge også bliver en del af området, siger formanden for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Anders Kühnau, til JP Aarhus.
Under et år ad gangen
Lægerne er dog ikke i boligerne så længe ad gangen. De er på turnus, dvs. arbejder på forskellige hospitalsafdelinger 6-12 måneder ad gangen. For disse læger har regionerne pligt til at stille lægeboliger til rådighed.
Lægeboligerne befinder sig i dag i Barthsgade på Trøjborg, men de trænger til vedligeholdelse. Regionens skal på et regionsrådsmøde før sommerferien tage stilling til et forslag om, at de nuværende boliger sælges, og at man i stedet lejer boliger i Gellerup på langtidskontrakt.
Gellerup er valgt, blandt andet fordi der er kort afstand til Skejby, og fordi stedet er på vej til at blive attraktivt:
"Administrationen har foretaget sonderinger, der peger på mulige prisfordele ved at forhandle en aftale på plads direkte med en privat udbyder af boliger i Brabrand. Området er inde i en stor udvikling og forventes med Helhedsplan Gellerup at blive ganske attraktivt. En placering i Brabrand vil samtidig kunne tilgodese Aarhus Kommunes ønske om en mere blandet beboersammensætning i området," står der i  direktionens indstilling til regionsrådet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.