Skal der ligge en rumstation midt i Gellerup? Altså ikke en til at sende rumfærger op fra, men en genbrugsstation med sociale rum og iværksætteri? 
Hvis du er enig, så skal du gå ind på Fonden Realdania og stemme "Like" til forslaget Gellerup Rumstation fra Brabrand Boligforenings afdelingsbestyrelser, Instant City og Den boligsociale Helhedsplan.
Ved at give et "Like" er du med  til at sikre, at Realdania tager konkret stilling til forslaget. Og afgørelsen træffes om allerede 31 dage!
Iden er helt konkret at skabe et fornuftigt genbrugsprojekt, som samtidig kan give beskæftigelse for lokale beboere, forklarer Alexander Muchenberger fra Instant City – den midlertidige bydel midt i Gellerup.
Ting fra renoveringer
Genbrugscentret kan regne med masser af ting fra de kommende moderniseringer af blokkene i både Gellerupparken og Toveshøj. Interiør og møbler vil blive overflødige og skal skiftes ud.
"Hvorfor ikke lade et lokalt korps hente tingene ned i genbrugscentret. Så kan der være  nogle iværksættere, der kan finde ud af at reparere eller ombetrække møblerne og måske sælge dem igen," tænker Alexander Muchenberger.
Ifølge projektbeskrivelsen skal rumstationens funktioner være lavet af containere. De er flytbare og understøtter idéen om det midlertidige byrum. Rumstationen består af tre områder: Et opsamlings område, en arbejdsplads og et socialt rum, samt et kombineret udstillingsrum for de effekter, stationen producerer.
Penge skal gå til fysiske rammer
"Det gode ved det her er, at vi har driften på plads, idet Brabrand Boligforening vil drifte stationen. Det, vi har brug for penge til, er de fysiske rammer," forklarer han.
"Vi mangler bare mulighederne for at omsætte og afprøve ideerne i praksis. Vi ønsker at skabe de fysiske faciliteter, der gør, at beboerne kan få afprøvet deres drømme og idéer," siger Alexander Muchenberger. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.