Spaden knirkede faretruende, men holdt til arbejdet, da Rådmand for Teknik og Miljø, sammen med entreprenøren A. Engaard,  tog første spadestik til Aarhus Kommunes nye Teknik og Miljøforvaltning i Gellerup.
Entreprenørfirmaet A. Engaard vandt konkurrencen i oktober måned. Det handler blandt andet om 1000 nye arbejdspladser i Gellerup. Og  nu er det alvor:
”Nu går vi jo fra fiktion til virkeligheden. Nu er det ikke bare et klik på en mus, hvis vi skal flytte noget,” sagde A. Engaards daglige leder Peter Thorgaard i sin tale.
Bygningen skal ligge lige overfor Bazar Vest og ved siden af Brabrand Boligforenings kommende hovedkvarter, kun adskilt af Bygaden.
Udover Teknik og Miljø-forvaltningen skal bygningen også huse Sociale Forhold og Beskæftigelse, samt Lokalpolitiet, der får sin egen helt nye politistation. Politiet glæder sig til at komme ind i bedre og moderne omgivelser og lederen af Lokalpolitiet i Aarhus Vest ved allerede, hvor hans nye kontor skal placeres:
”Jeg kommer højt op, uden for kasteafstand og kommer til at ligge et sted med dejlig udsigt over Gellerup,” siger Jens Espensen.
Huset forventes klar i slutningen af 2018. I stueetagen skal der være et iværksættermiljø, og den del af arbejdet er for længst gået i gang. Det er nemlig iværksætterne i Opgangen, med den markante røde trappe over Gellerup Bibliotek, der skal flytte ind om nogle år. Opgangen – Gellerups nye iværksætterkollektiv er ligesom Teknik og Miljø-forvaltningen et A. Engaard-projekt.
Hele stueetagen bliver en overdækket bygade hvor der vil være muligheder for at lave for eksempel kunsthåndværk i forskellige værksteder – noget der forhåbentlig vil være til glæde for mange af områdets etniske kvinder og mænd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.