Kommentar: 
”Kulturen fødes ikke i Danmark … kun! Man siger jo, at Mellemøsten er kulturens vugge.” Citat: Brigitte Christensen, kunstnerisk leder af kulturbysatsningen Eutopia 2017 i Gellerup. Hun har mange års international erfaring og ved, hvad hun snakker om.
Hun går efter det multietniske, det internationale, det bredt kulturelle, som kan samle os alle. Eksempelvis et flot internationalt orkester, som hun ønsker at danne til efteråret. Det kan man læse mere om på portalen www.gellerup.nu
På det modsatte fortov står kulturminister Bertel Haarder, integrationsminister Inger Støjberg og flere. De siger, at indvandrere skal lære dansk kultur og danske værdier, og det er eneste vej til integration.
De siger ikke assimilation, men det er det, de mener. Altså, at dansk kultur og danske værdier er bedre end de kulturer, som flygtninge og indvandrere kommer fra, og derfor skal de overtage disse værdier for at være assimilerede – undskyld integrerede.
Identitetsløse børn
En Gellerup-beboer, Mahad Hersi, peger i en artikel her på gellerup.nu på et farligt problem ved assimilation: ”Børn får at vide i skolen, at de ikke har lov til at bede. Men de skal have et fag som kristendom. De får at vide, at de ikke er danskere, og at de ikke må være muslimer. Det gør dem identitetsløse.”
Men hvornår bliver man dansker? Når man kan huske fra en bog, hvornår Carl Nielsen døde? Eller når man er født i Danmark af efterkommere efter indvandrere? Nej, heller ikke, hvis man følger Dansk Statistik. De hedder bare ”børn af efterkommere”, og hvis deres forældre ikke har dansk pas, kan deres børn ifølge statistikerne ikke kaldes danske.
Det kan Mahad Hersi – og mange af os andre – ikke helt forstå. Man kan altså ikke engang føde sig til assimilation.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.