Nogle træner flere timer om dagen i deres sportsgren for at blive gode. Men i Klubben i Toveshøj har Omar på 16 år en helt anden tilgang til sin yndlingssport pool:
”Jeg spiller bare for sjov. Jeg begyndte at spille i klubben som 15-årig, men jeg havde også spillet pool før det.”
Omar Ammar vandt i april Danmarks største poolstævne for ungdomsspillere. Konkurrencen hedder Poolcup i 8-ball og blev holdt i Herlev ved København.
Ved samme lejlighed stillede Omar op til holdkonkurrencen sammen med Ahmed Mourad og Rawad. Det fik de en sølvmedalje ud af.
Sejt – men har ikke tid 
Omar lægger de 16 baller på plads på det blå filtbord. Han har ikke spillet længe:
”Det er længe siden, jeg har spillet og jeg træner måske en halv time hver uge – nogle gange lidt mere,” fortæller den unge mand. I juli bliver han 17 år og efter sommerferien skiftes Tovshøjskolen ud med Tranbjergskolen, hvor han vil gå i 10. klasse. Efter det vil Omar gerne tage en HF-uddannelse.
Det er sejt at være god til pool, mener Omar. Alligevel har han ikke lyst til at spille i en pool-klub. Og han skal heller ikke være professionel:
”Jeg tror ikke jeg har tid, jeg skal passe min skole, ” fortæller Omar.
Der sker noget med Omar Ammar, når han kridter køen og går i gang med at støde kuglerne. Han tænker fremad og har en særlig forståelse for at få kuglerne i de rigtige huller. Snart er bordet tømt for baller og Omar går ud i gården igen.. for at spille fodbold på den lune sommeraften, sammen med vennerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.