Gradvist flere etnisk danske gymnasieelever til Langkær. 
Det bliver konsekvensen af den kovending, som den nye undervisningsminister Merete Riisager (LA) har foretaget. Tirsdag sagde hun i et samråd med de politiske partier, at der IKKE vil blive lavet om på reglerne for optag af gymnasieelever – og dermed kunne det blive svært for et gymnasium som Langkær at undgå, at flere og flere tosprogede søger til Langkær.
Gymnasiets rektor Yago Bundgaard var tidligere på efteråret ude med en bekymring om, at det kan ende med et rent tosprogligt optag til gymnasiet i fremtiden – noget, som heller ikke ret mange gymnasieelever ønsker.
Hans ønske var, at fordelingsudvalget i Aarhus skal kunne foretage en egentlig fordeling, så tosprogede unge bliver fordelt på flere gymnasier. Men der blev der altså lukket af for tirsdag.
Torsdag: I må godt alligevel
Men kun indtil torsdag. Her gav Merete Riisager lov til, at det fordelingsudvalg, som det aarhusianske gymnasium er omfattet af, kan fravige reglerne for fordelingen af elever. Andre af landets fordelingsudvalg kan søge samme dispensation, sagde hun. 
"Lige nu står Langkær Gymnasium med akutte udfordringer med elevfordelingen. Det skal de have lov til at finde en midlertidig løsning på, så vi sikrer, at man lokalt får den frihed, man har behov for til at løsne situationen op nu og her," siger ministeren.
Rektor Yago Bundgaard siger til Danmarks Radio:
"Beslutningen betyder, at elevsammensætningen på skolen kan blive påvirket. Lige nu har jeg en stor andel af dygtige tosprogede elever. Jeg kunne godt tænke mig lidt flere dygtige etnisk danske elever, og det kan denne her ordning måske hjælpe på, siger han og fortsætter:
"Det kan også føre til, at vi i Aarhus får en mere lige fordeling af eleverne, og det er interessant, synes jeg."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.