Forholdsvis stille og roligt – meget lidt ballade.
Sådan var juledagene og nytåret i Gellerup, siger både beboere, gadeplansmedarbejdere og lokalpolitiet. Der blev fyret en god mængde nytårsraketter af, akkurat som alle andre steder, men det foregik roligt og i god stemning, siger lokalpolitiet.
MEN – for der er et bekymrende men:
"Vi har i flere omgange set børn helt ned til 8-10 år, der fyrede romerlys og raketter af mod hinanden uden at passe på. Også selv om deres forældre stod i nærheden," konstaterer Thomas Jantszch, der koordinerer gadeplansmedarbejderne. Det var dem, der så de farlige situationer.
"Heldigvis skete der ikke noget, men der kunne let være sket øjenskader eller det, der er værre. På flere parkeringspladser gik børnene og legede krig med fyrværkeriet, og det var altså ikke så smart. Forældrene tror åbenbart, at det er ufarligt. Normalt ville vore gadeplansmedarbejdere have fulgt børnene hen til forældrene for at få en snak med dem, men her smuttede børnene hurtigt væk," forklarer Thomas Jantszch.
Kampagne næste december
Lederen af Lokalpolitiet i Aarhus Vest, Jens Espensen, har også fået meldinger om børns farlige adfærd. Både fra gadeplansmedarbejdere og patruljer, der var på arbejde i nytåret. De så den uforsigtige leg, der blev ekstra farlig af, at børnene generelt ikke bar beskyttelsesbriller.
"Vi undrer os over, at man kan bære sig så uforsigtigt ad. Det er noget, vi vil arbejde med op til næste nytår – for eksempel med en kampagne," siger Jens Espensen.
Før jul blev 1400 kanonslag og raketter beslaglagt i en lejlighed i Gellerup, idet kanonslagene var ulovlige, og der var samlet for stor en mængde fyrværkeri i lejligheden. Beslaglæggelsen kan have været med til at gøre nytåret mere roligt end "planlagt" af indehaverne af skytset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.