I 2015 blev den store kunstgræsfodboldbane anlagt i Gellerup som en del af Helhedsplanen. Banen er et af de initiativer, som skal skabe et bedre aktivitetsmiljø i bydelen.
Her halvandet år efter kan alle se, at det er lykkedes.  
På en solskinsdag er Gellerupparkens kunstgræsbane strålende grøn. Plænen tiltrækker både ældre og yngre børn fra området, og flere løber rundt i strømpefødder og t-shirt.
"Græsset er slet ikke vådt på fodboldbanen," afslører en af de yngste piger, med mørke slangekrøller samlet i en lang hestehale. Det varer ikke længe, før hun igen løber ivrigt efter sine fætre – som sparker fodbolden frem og tilbage inde på banen. Tilbage ved siden af målet sidder hendes fire-årige lillesøster på sin jakke. Hun smiler genert, men hendes nysgerrige blik drages af kampen.
Kunstgræsbanen er blevet et centralt samlingssted, placeret i hjertet af Gellerup mellem svømmehallen og ACFC klubhuset. Et andet sted på banen skyder en flok unge drenge på mål (og lidt på hinanden), mens de griner og fjoller højlydt.
“Mange af os spiller ikke fodbold normalt, men når det er godt vejr, kommer vi” fortæller en af drengene med et kækt smil i mundvigen.
“Ali træner tit,” tilføjer han, og kalder på ham, der netop har reddet to bolde fra at ryge i nettet. Han kommer raskt løbende over til os.
Ali i mesterrækken
Den 15-årige Ali Wassim går til fodbold to gange om ugen i ACFC, og spiller ofte efter skoletid med unge fra andre skoler. “Vi er i mesterrækken” fortæller han stolt med sol i ansigtet og sammenknebne øjne. Ali er meget glad for banen, men han glæder sig samtidig til at Helhedsplanen er gennemført. En smule henkastet lader han os vide, at drengene savner de skovområder, som er blevet fældet.
Banen giver muligheder
Den nye grønne oase blandt blokkene skaber dog også muligheder for drenge som Ali. På banen er der god plads til at brænde krudt af efter en lang skoledag, og når solen er fremme bliver muligheden grebet. Langs banens kant er der bygget små tribunebænke, og da vi forlader banen, sidder de yngste nu på denne med hver deres røde slushice.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.