Lyden af sandpapir mod metal fanger de forbigåendes opmærksomhed. På den nye hovedgade i Gellerup er forberedelserne til en café, der skal opstilles foran ’Sigrids Stue’, i fuld gang.
Børn og unge fra lokalområdet hjælper til med at slibe rusten af de gamle havestole. Solen skinner, humøret er højt og entusiasmen for projektet er i top.
I morgen søndag 2. april er der kreativ dag for børn i Sigrids Stue
’Sigrids stue’ har fra begyndelsen været en lejlighed, hvor kunstnere kunne bo, mens de har lavet kunst i lokalområdet. For omkring halvandet år siden udvidede de til også at omfatte en såkaldt ’udestue’ i Instant City, bestående af en barak i flere etager ved hovedgaden i Gellerup. Ud fra denne barak er caféprojektet vokset frem.
En del af de unge, der deltager i slibearbejdet, er frivillige i ’Fritidspatruljen’. Der er et boligsocialt projekt, der arrangerer aktiviteter for børn efter skoletid. På deres møde i fredags fik de at vide, at de skulle hjælpe til med opstarten af caféen. Det er vigtigt, at de unge er med til at bygge det op, og er en del af projektet. Som Esben Trige forklarer det, er det ”også for at de får lidt ejerskab til nogle af de ting, der sker i området. Så er de også med og ved, hvad det er, der sker, og kan fortælle det videre til andre.”
Som et mødested
Esben Trige, som er en af de ansvarlige for projektet, beskriver, hvordan de ønsker at skabe et caféområde foran barakken, hvor folk kan slå sig ned og nyde en kop kaffe eller the. Caféen skal tiltrække mennesker og fungere som et mødested.
Idéen er også at inddrage de lokale i den kunst, som er og bliver lavet i ’Sigrids Stue’. De unge sidder allerede ovenpå og tegner. De vælger, hvilke farver og mønstre, som stolene skal have. Nu er planen, at caféen skal bygges op over de næste tre-fire uger.

Det første spadestik til caféen er nu taget. Sandpapiret bliver næste gang byttet ud med malerpensler. Caféen er ved at tage form, og det bliver spændende at se det endelige resultat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.