Der er ret tomt i Gellerupbadet hver lørdag eftermiddag, hvor der indtil 1. februar var kvindesvømning. De kvinder, som byrådsflertallet ville "redde" fra social kontrol, udebliver nu fra den offentlige svømning.
Sport og Fritid har netop sendt en nedslående opgørelse videre til byrådet. Den viser, at besøgstallet er faldet til en tredjedel. Tidligere var netop lørdag eftermiddag et af de populæreste tidspunkter for svømning.
”Det er en træls udvikling for området og særligt byens mange kvinder, der tidligere har brugt Gellerupbadet. Jeg kan frygte, at byrådet har isoleret en gruppe kvinder, som tidligere havde et samlingspunkt, hvor de var sammen med andre mennesker på tværs af politik og religion om en sund og aktiv fritid,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.
Talskvinde for Kvindesvømningens Venner, Elsebeth Frederiksen, siger til P4 Østjylland, at de nye tal burde få politikerne til at ændre mening, "…men det gør de nok ikke," tilføjer hun. De bør dog indrømme, at de tog fejl.
Den offentlige kvindesvømning og ikke foreningssvømning havde den kvalitet, at den foregik på tværs af kulturer, hvor det var let at falde i snak med nye mennesker, siger hun.
12 gæster i timen
Gellerupbadet har i flere år haft et svømmetilbud forbeholdt kvinder lørdag eftermiddag mellem klokken 15 og klokken 18. Det har traditionelt været badets absolut mest populære tilbud. I perioden fra den 3. december 2016 til 28. januar 2017 var der i gennemsnit 109 gæster per gang svarende til 36 gæster i timen.

Sidst i januar afskaffede et byrådsflertal den kønsopdelte svømning. I stedet kan nu både mænd og kvinder benytte åbningstiden. Alligevel er besøgstallet styrtdykket. I perioden fra 4. februar 2017 til 22. april 2017 er i gennemsnit 35 gæster hoppet i vandet lørdag eftermiddag. Det svarer til færre end 12 gæster i timen. Det giver et samlet fald på hele 68 procent.

‘Gigantisk selvmål’

”Det viser tydeligt, at de mange kvinder der tidligere benyttede sig af tilbuddet, nu ikke kommer længere. Jeg har meget svært ved at se, hvordan vi på nogen måde hjælper kvinderne eller integrationen med dette tiltag. Jeg er bange for, at byrådsflertallet har lavet et gigantisk selvmål,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Faldet i besøgstallet har også økonomiske konsekvenser for Gellerupbadet. Derfor vil badet nu igangsætte en række initiativer, der skal gøre badet interessant for nye målgrupper. Første gang bliver i weekenden den 17.-18. juni, hvor badet inviterer til Familieweekend. Her vil børn og barnlige sjæle kunne prøve kræfter med en ny flydende forhindringsbane.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.