Portrætserie: Virksomheder i Opgangen

"Jeg er en visuel historiefortæller. Jeg valgte fotojournalistuddannelsen frem for en  almindelig fotografuddannelse, da jeg var mest interesseret i at fortælle historier gennem mine billeder."

Sådan præsenterer Soffi Chanchira Larsen sig. Hun har som fotojournalist etableret sig i iværksætterklyngen Opgangen på 3. sal, Gudrunsvej 78. Det er et helt bevidst valg:

"Jeg kan se en masse potentiale i fremtiden for Gellerup. Ikke bare i den bymæssige udvikling, men ligeså meget i bydelens beboere. Jeg går ind for mangfoldighed, og at der skal være plads til alle med dens forskellige holdninger. Oftest bliver Gellerup omtalt af medier i forbindelse med noget negativt, og ikke nok for alle dens mange andre og gode historier, der gør Gellerup spændende og unik.
Ejerskab over din historie
Soffi Chanchira Larsen ser gerne, at beboerne deltager i journalistikken:
"Jeg vil gerne være med til at vise Gellerup fra andre sider og mennesker og den udvikling bydelen skal igennem i de kommende år. På sigt er det mit ønske at kunne aktivere områdets yngre beboere i journalistik og fotojournalistik, hvor de selv kan komme til orde og få ejerskab over deres egen historie fra Gellerup.

Soffi driver SoPhoto som freelancer. Hvad arbejder virksomheden med fotojournalistik, fotografering on location og i studie.
Selvstændig med is i maven
"I min virksomhed arbejder jeg alene. Men sparrer gerne med andre fotografer og fagfolk. Det er også derfor jeg har valgt at være i et fælleskontor og ikke have kontor hjemme. Det er enormt vigtigt for mig at komme ud og møde nye mennesker og få nye inputs og inspiration," fortæller Soffi.
"At være selvstændig driver og udfordrer mig hver dag og driver mig frem til at blive bedre i dag end jeg var i går,  både personligt og fagligt. Det kan være hårdt og man skal have is i maven. Deri ligger udfordringen, som også giver en kæmpe sejr, når man kommer over på den anden side."
Link til SoPhoto

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.